In de eerste drie minuten veegde KV Standard van de mat met twee goals, in de tweede helft probeerde Standard hetzelfde maar dan met illegale middelen. Ondanks de mooie winst eindigde de match in mineur door het gedrag van sommige bezoekers.

Wedstrijddigest

  • Na 28 seconden had Shauny Polfliet de bal al een eerste keer in het netje gedeponeerd, 142 seconden later deed Lenny Oerlemans hetzelfde. KV stond al in de derde minuut 2-0 voor en gaf de match nooit meer uit handen.
  • Halverwege de eerste helft kwam Standard beter in het spel en drukte KV even naar achter, maar net voor de rust besliste Shauny Polfliet de wedstrijd helemaal. Inmiddels wist KV ook dat de leider én de drie dichtste achtervolgers allemaal punten hadden laten liggen en dat een zege tegen Standard dus van goudwaarde zou kunnen zijn.
  • De tweede helft was er een om snel te vergeten. De bezoekers raakten gefrustreerd en trapten twee Mechelse speelsters van het veld – en één zelfs recht naar het ziekenhuis. Elien De Wilde maakte – op prachtig aangeven van haar zus Ellen – nog wel de 4-0, maar verder was het vooral een helft van Luiks natrappen en heel wat gele kaarten.
  • Het Luikse nummer twee maakte door een vuistslag op onze Lore Torfs vroegtijdig een einde aan de wedstrijd – waarna bezoekende supporters het veld op kwamen om de scheidsrechter te belagen. Zo kende een hele knappe match van KV toch een einde in mineur en verwarring – maar een blik op het klassement is momenteel best goed om dat te verhelpen.

 

Belangrijkste fases

1′ 1-0 (Shauny Polfliet)
3′ 2-0 (Lenny Oerlemans)
45′ 3-0 (Shauny Polfliet)
51′ Wissel voor KV: Laura Baetens voor Kim Van Hoof
55′ GELE KAART (Standard)
70′ 4-0 (Elien De Wilde)
71′ Wissel voor KV: Shari Nijs voor Hannelore Heyligen
78′ GELE KAART (Standard)
80′ Wissel voor KV: Elien De Jaeger voor Elien De Wilde
83′ GELE KAART (Standard)

 

KV Mechelen startte met:

1: Ellen Van Trier
4: Shauny Polfliet
6: Kim Van Hoof (51′ Laura Baetens)
8: Charlotte Baumans
11: Lenny Oerlemans
14: Anne-Sophie Nys
17: Lore Torfs
18: Hannelore Heyligen (71′ Shari Nijs)
21: Elien De Wilde (80′ Elien De Jaeger)
24: Ellen De Wilde
29: Els Tobback

 

VOORBESCHOUWING

Zaterdagmiddag spelen onze Dames A tegen Standard de afsluiter van speeldag 22. In Luik won KV met 1-4 (stel je voor dat de mannen dat nagedaan hadden…), al waren die cijfers mogelijk ietwat overdreven.

Zwaar bevochten heenmatch

Standard kende na de heenwedstrijd tegen KV een mooie reeks, maar die kwam brutaal ten einde door nederlagen tegen Sibret (2-0) en Louwel (0-1). Welk Standard daagt op tegen KV: de ploeg die OHL, Sterrebeek en Genk wist te verslaan, of de ploeg die een lesje kreeg van Maria-ter-Heide?

De Luikenaars kamperen momenteel op de zevende plaats, op acht punten van KV maar met nog een wedstrijd minder gespeeld. Willen ze nog kans maken op een plek in de top-5 moeten ze nog een eindsprintje inzetten: het verschil met OHL is maar vijf punten. KV moet ook winnen om zijn ereplaats te behouden, want de voorsprong op nummers drie Sibret en Sterrebeek is slechts één puntje.

Op Standard was KV bijna de hele tijd de betere ploeg, maar duurde het lang eer de kloof echt geslagen was. Tot de 86e minuut bleef de voorsprong beperkt tot maximaal één goalt, maar in de slotfase zorgden Lenny Oerlemans en de zo gemiste Stefanie Vos nog voor een zware uitslag. Toch geeft dit wedstrijdverslag aan dat deze match zeker niet te lichtzinnig opgenomen mag worden.

Andere wedstrijden

Top of the bill van deze speeldag is ongetwijfeld de wedstrijd tussen leider Wuustwezel en nummer drie Sibret, dat bovendien een wedstrijd tegoed heeft en dus virtueel op één puntje van geel-blauw kan staan. Winst voor Wuustwezel betekent dan weer dat de titel hoogstwaarschijnlijk helemaal weg is, maar dat de Mechelse claim op de tweede plaats weer wat sterker geworden is.

Die andere dichte achtervolger, Sterrebeek, krijgt ook een zware dobber voorgeschoteld: zij moeten naar de enige club in onze reeks die thuis nog niet verloor. OHL zelf staat vijfde op drie punten van KV en moet zelf uiteraard ook winnen om nog kans te maken op een mooie ereplaats. Winst brengt hen sowieso al boven Sterrebeek, en mogelijk ook boven Sibret en KV.

Ietsje verderop staat Maria-ter-Heide, dat na een 1/9 is teruggevallen van twee naar zes. Deze speeldag zullen ze alvast niet verder zakken, want hun voorsprong op nummer zeven Standard is vier punten. De groen-witten moeten wel naar Tongeren, dat weliswaar nog maar twee punten wist te pakken tegen (sub)toppers – maar wel in een harde strijd verwikkeld zit om niet rechtstreeks te zakken.

Helemaal achteraan staat met Wolfsdonk-Anderlecht een belangrijk duel in die degradatiestrijd op het programma: met respectievelijk 1 en 0 punten voorsprong op rode lantaarn Wezemaal kunnen ze zich geen puntenverlies meer veroorloven. De voormalige kampioen zelf moet naar Louwel, dat helemaal niets meer te winnen of te verliezen heeft op plaats negen. Ten slotte is er ook nog de Genkse derby KRC-Halveweg.

Reserven

Na de mooie prestatie van onze Dames B van vorige week tegen Weelde verdienen ze een weekje rust. Ze blijven ook zeker kamperen op plaats zes in de stand, want van de ploegen die dit weekend inhaalmatchen spelen staat er niemand bij hen in de buurt. Met nog drie wedstrijden te spelen hebben ze drie punten achterstand op nummer vijf Zammel, en blijft het einddoel dus mooi in zicht.

 

PRAKTISCH

De wedstrijd KV-Standard wordt zaterdag afgetrapt om 16u30 op de Kleine Malinwa.

Adres

De wedstrijd wordt gespeeld op de Speelvelden Kanunnik Dessain. Die liggen nog steeds op de Liersesteenweg 206 in Mechelen.

Zoals steeds is de toegang gratis voor abonnees van de heren en houders van een jeugd/damesabonnement, voor de anderen kost de toegang vijf euro.

Ook deze wedstrijd valt te volgen op de pagina #KVMLIVE, de belangrijkste fases komen ook op deze pagina terecht.

 

HISTORIEK

KV en Standard kwamen elkaar in competitieverband nog maar één keer tegen: de heenmatch dit jaar werd 1-4.

Maar er is meer

Toch kwamen KVM A en Standard C elkaar al vaker tegen: in ons eerste seizoen in Derde Klasse (2014-15) eindigden beide ploegen tweede in hun reeks en werden er barragewedstrijden gespeeld om een eventuele extra stijger aan te duiden.

KVM verloor de heenmatch wel met 0-1, maar ging met 1-3 winnen in Luik en legde dus beslag op de ‘prijs’ die uiteindelijk helemaal niets opleverde.