WEDSTRIJDDIGEST (EINDSTAND: 4-1)

Elf zeges in dertien wedstrijden voor KV: Tongeren bood met momenten moedig weerstand, maar de wil van onze dames om de 1-1 uit de heenmatch recht te zetten was te groot.

  • Na de heenwedstrijd stonden onze dames voorlaatste, nu tweede in tweede klasse: hun hoogste klassering ooit.
  • Af en toe kwam Tongeren gevaarlijk dreigen, maar toch staat het wedstrijd vooral vol met kansen voor KV. Twaalf schoten op doel, vier goals: het was voor de Mechelse supporters weer een leuke middag.
  • Dit was alweer de dertigste thuiszege van KV in de nationale reeksen – in 34 wedstrijden. In die 2,5 jaar ontsierden amper twee nederlagen en twee draws een prachtig parcours. De ‘dader’ van één van die draws, Sibret, is onze volgende tegenstander.

Belangrijkste fases

18:51: goal! 1-0 (Charlotte Baumans)

22:32: GELE KAART (Tongeren)

40:22: GELE KAART (Tongeren)

40:38: goal! 2-0 (Lenny Oerlemans, PEN)

57:01: goal! 3-0 (Shari Nijs)

60:50: Wissel voor KV: Hannelore Heyligen voor Lore Torfs

73:35: Wissel voor KV: Judith Verschueren voor Shauny Polfliet

78:34: Wissel voor KV: Joan Geerts voor Shari Nijs

85:34: goal! 4-0 (Charlotte Baumans)

87:27: goal! 4-1 (Tongeren)

90:00+: Einde wedstrijd

VOORBESCHOUWING

Zaterdagmiddag krijgt KVM Tongeren over de vloer, een club die onze dames tijdens hun dramatische seizoensbegin onder de duim kon houden. KV is niet dezelfde ploeg als toen, maar ook Tongeren verloor al sinds november niet meer.

In het teken van revanche

De heenmatch liet een zure smaak na bij onze Dames, want op een gelijkspel tegen het Tongeren dat vlak voordien met 6-0 had verloren van Sibret én Louwel had niemand gerekend. De Limburgers kenden daarna twee hele slechte maanden die hen helemaal onderaan het klassement brachten, maar sinds begin december begint de motor wat beter te draaien. De Eburonen gingen gelijkspelen op Genk en hielden thuis OHL en Louwel in bedwang – de zeges tegen Halveweg en Anderlecht zorgden al helemaal voor een opleving van blauw-wit.

Sinds de heenmatch is er bij KV echter ook het een en ander veranderd: de 2/12 uit het seizoensbegin werd gevolgd door een bijzonder straffe 31/36 – alleen het uitvallen van keepster Katinka Smits tegen Wuustwezel en het onbespeelbare veld van KRC Genk kostten onze Dames punten. Nu de eigen stijl van de nieuwe trainer langzaamaan in de spelersgroep lijkt te zijn geslepen, kijken onze dames uit naar een kans om – net als tegen Sterrebeek en OHL – nog het een en ander uit de heenmatch recht te zetten.

Ploegen rond ons

Inmiddels is KVM opgeklommen naar de tweede plaats, die onze Dames delen met OHL. Beide ploegen spelen pas om half vijf: dan moeten de Leuvenaars op bezoek bij Standard Luik. Alle andere wedstrijden worden om 15u afgetrapt: Wuustwezel kan dan proberen om de voorsprong op de eerste achtervolgers minstens voor even op tien punten te zetten als ze het thuis opnemen tegen Halveweg Zonhoven.

Twee ploegen gaan proberen om KVM in te halen: Maria-ter-Heide staat twee punten achter en moet naar Anderlecht, Sterrebeek volgt nog een punt verderop en moet naar Wezemaal. KV wint dus maar beter tegen Tongeren, of plaats vijf dreigt. Uit de top-5 vallen zal er alvast niet inzitten, want KRC Genk volgt na hun 1/6 tegen KV al op zeven eenheden. Ook de Limburgers mogen echter naar een staartploeg, Wolfsdonk. Een duel speelt zich af in de rechterkolom: nummer 9 Louwel ontvangt Sibret, dat één plekje voor hen staat.

En de reserven?

KVM B moet in het holst van de nacht naar Wuustwezel, dat een spectaculaire heenmatch met 4-5 kwam winnen in Mechelen. Als onze dames zich moeten herpakken naar twee pijnlijke nederlagen tegen de eerste twee ploegen uit de reeks (Moldavo en Loenhout), dan geldt dat nog meer voor geel-blauw: dat viel immers met een 1/18 terug naar de elfde plaats in het klassement en dreigt in een degradatiestrijd verzeild te raken.

De reserven van KV staan ondanks die nederlagen wel nog steeds in de top-5 (de oorspronkelijke doelstelling). Ook na deze speeldag is de vijfde plaats al zeker de hunne, met vier punten achterstand op Antwerp Girls en vier punten voorsprong op Maria-ter-Heide. Beide verschillen kunnen nog oplopen, want Antwerp krijgt een uitje naar de voorlaatste (Herenthout) voor de voeten, terwijl Maria-ter-Heide het hongerige Loenhout voorgeschoteld krijgt.

De andere topploegen krijgen laag gerangschikte ploegen voor de voeten: leider Moldavo moet naar nummer 12 Berlaar, het ‘bronzen’ Heist mag naar de rode lantaarn Weelde. De twee overige wedstrijden zijn Zammel-Lentezon en Schilde-Kontich.

Indien mogelijk zullen we ook op Wuustwezel present zijn om de reservenmatch op de livepagina te verslaan.

PRAKTISCH

De wedstrijd KV-Tongeren wordt afgetrapt om 16u30 op de Kleine Malinwa.

Adres

De wedstrijd wordt gespeeld op de Speelvelden Kanunnik Dessain. Die liggen nog steeds op de Liersesteenweg 206 in Mechelen.

Zoals steeds is de toegang gratis voor abonnees van de heren en houders van een jeugd/damesabonnement, voor de anderen kost de toegang vijf euro.

Ook deze wedstrijd valt te volgen op de pagina #KVMLIVE, na de aftrap komen de belangrijkste fases ook op deze pagina.

HISTORIEK

KV speelde nog maar één wedstrijd tegen DV Tongeren zijn:

01/10/2016 13:00: Tongeren A – KV Mechelen A 1-1 (2e klasse B 2016/17)

OPSTELLING

KV Mechelen startte met:

1: Ellen Van Trier
3: Laura Baetens
4: Shauny Polfliet (74′ Judith Verschueren)
6: Kim Van Hoof (K)
7: Shari Nijs  (79′ Joan Geerts)
8: Charlotte Baumans
11: Lenny Oerlemans
14: Anne-Sophie Nys
17: Lore Torfs
20: Judith Van Bulck
24: Ellen De Wilde