WEDSTRIJDDIGEST (EINDSTAND: 2-1)

KV verloor een match die wegens de sneeuw nooit gespeeld had mogen worden met 2-1 van Sibret. Onze Dames zakken zo ook naar de derde plaats.

  • De vrijwilligers van de thuisploeg hadden hun best gedaan om het veld speelklaar te maken, maar een sneeuwstorm tijdens de match maakte goed voetbal onmogelijk.
  • De thuisploeg was beter bestand tegen de winterse omstandigheden en wist met twee snelle uitbraken te scoren. Toch had KV een gelijkspel uit de brand kunnen slepen, maar de bezoekers raakten de paal net voordat Lenny Oerlemans de 2-1 aantekende. Verder kwam KV echter niet meer.
  • Voor coach Jan De Bakker is het amper zijn tweede nederlaag in veertien wedstrijden, en de tweede in jammerlijke omstandigheden. De eerste kwam er op het veld van leider Wuustwezel, waar KV een vroege voorsprong na een blessure van onze keepster nog omgebogen zag in een 5-4 nederlaag.

 

BELANGRIJKSTE FASES

5′ 1-0 (Wallonia Sibret)
46′ 2-0 (Wallonia Sibret)
56′ 2-1 (Lenny Oerlemans)

 

HISTORIEK

KV speelde al twee keer tegen Sibret. In de heenronde kwam Sibret 1-1 gelijkspelen in Mechelen, twee jaar geleden was Sibret B de tegenstander voor KV in de Beker van België: toen won geel-rood met 0-15 van de eersteprovincialer.

 

OPSTELLING

KV Mechelen startte met:

1: Ellen Van Trier
3: Laura Baetens
4: Shauny Polfliet
6: Kim Van Hoof
7: Shari Nijs
11: Lenny Oerlemans
14: Anne-Sophie Nys
17: Lore Torfs
20: Judith Van Bulck
24: Ellen De Wilde
29: Els Tobback

Bankzitters KV Mechelen:

21: Elien De Wilde
22: Hannelore Heyligen

 

VOORBESCHOUWING

Morgenmiddag moeten onze Dames naar Sibret, de verste verplaatsing ooit voor een officiële wedstrijd. In de heenmatch kwam Sibret (voorlopig als laatste) een punt pakken op de Kleine Malinwa, maar wat wordt het in Luxemburg?

Niet zoals vorige keer

Het is niet de eerste keer dat onze dames afzakken naar Sibret, maar toen waren de omstandigheden helemaal anders: toen was er een lekker zomerzonnetje en heette de tegenstander Sibret B, nu flirt de temperatuur met het vriespunt en is de tegenstander heel wat hoogstaander. Een uitslag zoals twee jaar geleden  (0-15) zullen we dus niet echt moeten verwachten.

Toch zullen onze dames zelf ook gebeten zijn om iets recht te zetten: Sibret was de vierde en laatste tegenstander van onze mislukte seizoenstart. De groentjes kwamen op KV 1-1 gelijkspelen, maar tegen de andere drie ploegen waartegen de start gemist werd, werd in de terugronde al wel gewonnen. Wordt het vier op vier voor onze Dames?

Andere wedstrijden

Moeilijk te voorspellen welke wedstrijden zullen doorgaan in de sneeuw, maar we geven toch even een overzichtje mee van de andere geplande wedstrijden. Leider Wuustwezel moet naar Sterrebeek, dat een beetje is weggezakt maar nog steeds op een respectabele vierde plek staat. Mits winst kan de thuisploeg zelfs weer tweede worden, als KV verliest in Sibret en Maria-ter-Heide punten laat liggen op Halveweg Zonhoven. De hekkensluiter van de kopgroep, OHL, speelt niet en blijft zeker vijfde.

Standard kan wel tot op één puntje van OHL komen als het wint van Racing Genk, in het omgekeerde geval wipt KRC over de Rouchettes (en mogelijk Sibret). Louwel is bezig met een zogenaamde ‘chasse patate’ en heeft zowel acht punten voorsprong op plek tien als acht punten achterstand op plek acht. Zij ontvangen thuis de allerlaatste, Anderlecht. Helemaal onderaan mogen Wolfsdonk en Tongeren uitmaken wie een mooie stap zet richting semi-veilige tiende plaats, die voorlopig wel nog in het bezit is van Halveweg.

Reserven

Onze Dames B ontvangen op Katelijne het onfortuinlijk gekleurde Maria-ter-Heide B. Mits winst blijven ze zeker vijfde, verlies kan Zammel over hen laten springen en MtH op één puntje laten komen.

De wedstrijd van KVM B wordt om 15u afgetrapt op Groen-Rood Katelijne, Borgersteinlei 192 in Sint-Katelijne-Waver.