Terug 10 augustus 2017

KVM – Wuustwezel: voorbeschouwing

Vanavond spelen onze Dames hun vijfde oefenwedstrijd: thuis tegen neo-eersteklasser Wuustwezel. Voor KV de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen, de vier uitwedstrijden die al gespeeld werden resulteerden in twee zeges en twee nederlagen.

Derde keer, foute keer

Geel-blauw kwam vorig jaar op de Kleine Malinwa zijn titel vieren na een campagne waar de club er toch met kop en schouders bovenuit stak. Het was al het derde titelfeestje in vier jaar op de Jeugdacademie, al moeten we daar eerlijk bij zeggen dat we die van 2014 (onze titel in Eerste provinciale na een 3-0 tegen Maria-ter-Heide) en die van 2016 (onze titel in Derde nationale na een 2-1 tegen Zwevezele) toch leuker vonden.

Onze Dames werden in die wedstrijd met vlagen overklast en verloren sindsdien toch een paar sterkhouders – maar werd ook in alle geledingen gevoelig versterkt. Het valt dus af te wachten wat de match van vanavond brengt, al liet coach Jan De Bakker eerder al verstaan dat “oefenmatchen maar voorbereidingswedstrijden zijn en onze eerste échte opdracht de bekerwedstrijd van 19 augustus tegen Sinaai is”.

De oefencampagne toonde voorlopig heel bemoedigende prestaties, maar in sommige wedstrijden ook nog wel wat werkpunten: de nederlagen tegen Aalst en Egem (beide met 5-2) stonden bol van de ongelukkige tegendoelpunten, terwijl de overwinningen tegen Opwijk (0-1) en Merkem (0-2) integendeel zonder tegengoals werden afgesloten.

 

Praktisch

De wedstrijd KVM-Wuustwezel wordt vanavond om 19u45 afgetrapt op de Kleine Malinwa (Liersesteenweg 206, Mechelen). Voor wie bezorgd is om zijn/haar kapsel: er wordt gespeeld op het A-veld, dus er is een afdakje.

 

Selectie

Coach Jan De Bakker selecteerde de volgende zestien namen:
Charlotte Baumans
Lotte Cloet
Elien De Wilde
Ellen De Wilde
Liesl Dupont
Farah Erchouk
Inge Heiremans
Hannelore Heyligen
Shari Nijs
Anne-Sophie Nys
Shauny Polfliet
Aike Reijniers
Els Tobback
Lore Torfs
Kim Van Hoof
Ellen Van Trier

BewarenBewaren

Tags: | | |