KVM – Wuustwezel: 2-1

Tags: | |

Terwijl de mannen van Wuustwezel thuis het een reeks hoger spelende Racing Mechelen inblikten met 21-0 (!), moesten de vrouwen zelf náár Mechelen om het tegen een reeks lager spelende KV Mechelen uit te komen. Geel en Rood won de uitstekende oefenpot met 2-1.

Snelle Mechelse voorsprong

KV nam de match meteen in handen en maakte de intenties duidelijk: aanvallen en liefst ook scoren. Al in minuut negen was het zo ver: door Mechelse druk speelde een bezoekster de bal slecht terug naar haar eigen keepster, pardoes in de voeten van Inge Heiremans – de slechtst mogelijke plek om het leer in te spelen als tegenstander. De afloop stond dan ook al in de sterren geschreven: 1-0 voor KV.

Ook daarna bleef KV drukken, en lukte onder andere Liesl Dupont net niet de 2-0. Op een diefje, en vanuit buitenspel, kwamen de bezoekers echter net voor de rust op 1-1. De thuisploeg trok daarna nog vastberadener naar voor en kreeg nog goede kansen via alweer Liesl Dupont en op vrije trap via Lore Torfs, maar beide pogingen gingen rakelings naast de paal buiten.

Kansenregen

Na de rust groeide de druk van KV enkel nog aan, maar ook Wuustwezel creëerde een hoop kansen: voor de toeschouwers was het een heel aangenaam kijkstuk. KV verdiende evenwel de voorsprong, en kreeg die ook na tien minuten in de tweede helft als Farah Erchouk een corner van Lotte Cloet heerlijk binnenkopte.

Die 2-1 werd ook de eindstand, ongelooflijk maar waar gezien de karrevracht aan kansen voor beide ploegen. Keepster Ellen Van Trier bleef na de rust echter ongeslagen en ook haar collega aan de overkant hield na minuut 56 haar netten schoon dankzij een paar gepaste interventies – en flink wat geluk dat een kanonskogel van Lotte Cloet net naast zoefde. Ook de – zoals steeds – tomeloze inzet van Charlotte Baumans en Elien De Wilde leverde geen doelpunt meer op.

Deugddoende zege

Zo behaalde KV na nederlagen op Aalst en Egem eindelijk een verdiende zege tegen een hoger geplaatst team. Op het programma staan nog twee oefenwedstrijden: Gent-KV op 12 augustus en Zulte Waregem-KV op 15 augustus. Op 19 augustus begint het officiële programma met KVM A – Sinaai (Beker van België, 16u30) en Puurs – KVM B (Beker van Antwerpen, 18u30).