Eendracht Aalst – KVM: 5-2

De eerste oefenmatch van onze dames verliep niet geheel zoals verhoopt. Eendracht Aalst, topper in eerste nationale, bleek in het wedstrijdbegin telkens een stapje te vlug. Daarna herstelden onze dames het evenwicht, maar ongelukkige tegendoelpunten zetten een te zware score op het bord.

Overklast voor de rust

Het is geen cadeau om na amper drie trainingen je oefencampagne te moeten openen tegen een club uit een reeks hoger, maar door omstandigheden kon deze wedstrijd niet op zijn oorspronkelijke datum – half augustus – doorgaan. De thuisploeg, waar iedereen al wat meer tijd had gehad om aan elkaar te wennen, profiteerde maximaal en kwam al na één minuut (en een mooi opgezette aanval) op voorsprong.

KV zette daar in eerste instantie een mooie vrije trap van Laura Baetens tegenover, maar moest meteen daarna een penalty (en de 2-0) toestaan. In dat eerste halfuur bleef de thuisploeg te snel voor de bezoekers, wat resulteerde in de 3-0 direct na een driedubbele Mechelse wissel. Daarna kon KV wel steeds meer gelijke tred houden met zwart-wit en op aangeven van Liesl Dupont kon Charlotte Baumans de verdiende eerredder aantekenen.

Veel betere tweede helft

In de tweede helft kreeg Malinwa zelfs de eerste grote kans, maar de Aalsterse keepster had een puike redding in huis en een snelle lancering en een ongelukkig afgeweken schot later stond het 4-1. Ondanks de toegenomen Mechelse druk na de rust lukten de Ajuinen ook een vijfde treffer, waarna coach Jan De Bakker een vierde en vijfde wissel doorvoerde.

Het laatste kwartier was helemaal Mechels, met een prachtige poging van Farah Erchouk en een heerlijke vrije trap van Anne-Sophie Nys die van onder de lat gehaald werden en – gelukkig – ook een tweede rood-gele treffer na een mooie actie van Liesl Dupont. Zo eindigde onze eerste oefenmatch op een te zware nederlaag, maar met veel hoopgevende tekenen voor het nieuwe seizoen.

Komend weekend is er een stageweekend in de Westhoek, waar oefenduels tegen tweedeklasser DVK Egem (zaterdagavond) en eersteklasser Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem (zondagmiddag) op het programma staan.

Tags: | |