Opwijk – KVM: 0-1

Terwijl de ene Mechelse selectie haar seizoen startte op Eendracht Aalst, begon een ander elftal haar seizoen – én de allereerste wedstrijd in de geschiedenis van de thuisploeg – op Eendracht Mazenzele Opwijk. Het openingsdoelpunt van Julie Buelens bleek genoeg voor een felbevochten zege.

Verdediging geeft geen krimp

De thuisploeg was vastbesloten om haar huid duur te verkopen in deze historische debuutmatch en bij de bezoekers moesten heel wat nieuwkomers hun weg nog vinden. Dat zorgde voor een vrij gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de conditioneel sterke tegenstanders het onze dames niet makkelijk maakten.

Na het doelpunt van Julie Buelens kreeg KV nog een hoop kansen om de score te vergroten. Tegen het einde van de wedstrijd verhoogde de thuisploeg – onder leiding van een trainer met een uitmuntende voetbalsmaak – echter de druk en kwam Malinwa nog moeilijk van voor de eigen goal weg. De 0-1 bleef wel op het bord staan en de eerste Mechelse overwinning van het seizoen is meteen een feit.

Tags: | |