KVM – AA Gent: 1-1

KV Mechelen (A) speelde afgelopen weekend een oefenwedstrijd tegen AA Gent (mix van B en C): beide traditieploegen hielden elkaar op 1-1.

Verslag

Net als de voorbije oefenwedstrijden (0-2 op Kontich, 1-1 op Diksmuide) werd het een vrij gezapige partij, waarbij wel mooie dingen op de mat werden getoverd, maar toch de spirit van een echte competitiewedstrijd iets te duidelijk afwezig was.

Voor rust zagen we vooral druk van de bezoekers, die af en toe een kans creëerden maar daar niets uit konden puren. KV beperkte zich tot goed verdedigen en snel counteren, maar ook dat leverde niets op. Aan het einde van de eerste helft zagen we plots toch een vijftal grote kansen voor geel-rood, maar een doelpunt zat er niet in. Ook Gent pakte in die absolute slotfase nog uit met twee prachtige schoten, maar de reddingen van onze Katinka Smits waren minstens even knap.

De tweede helft begon met een enorme kans voor Liesl Dupont, maar zij trapte de bal net naast. Daarna kregen we hetzelfde spelbeeld als voor de rust, waarbij de “neo-eersteklasser” en de “top-eersteklasser, aangevuld met talenten uit lagere reeksen” elkaar al bij al makkelijk in evenwicht hielden.

Helemaal op het einde van de reguliere speeltijd kreeg KVM een terechte penalty, die door Laura Baetens proper werd afgewerkt. Het leek de beslissing, maar dat werd het niet: met letterlijk de laatste trap van de wedstrijd profiteerden de bezoekers van defensief mistasten en kwam alsnog de 1-1 op het bord. Een hard verdict voor een degelijk KV, maar mogelijk verdiende Gent het ook niet om de match te verliezen.

Digest

70′ geel (Eke)
89′ 1-0 (Baetens, pen)
90+2′ 1-1 (Gent)
Er waren continu wissels: die werden niet opgenomen.

KVM startte met:

23. Katinka Smits(GK)
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
6. Kim Van Hoof
8. Annet Heuten
9. Liesl Dupont
11. Kristien Franck
21. Matilde Drumont
31. Julie Luyten
32. Marijke Philips

Wisselspelers

13. Aike Reijniers
14. Anne-Sophie Nys
18. Pure Eke
22. Hannelore Heyligen
29. Jacoba Vanysacker

Beker van België

Zaterdag werd ook de eerste ronde van de Beker van België gespeeld. RCS Bossière ging met 1-5 winnen op Cointe en is komend weekend de tegenstander van KVM B. Die wedstrijd voor de tweede ronde wordt zaterdag 17 augustus om 16u afgetrapt op de Kleine Malinwa.

Verder volgden we ook de volgende matchen van nabij:
8) Manage – Lacs de l’Eau d’Heure (mogelijke tegenstander A-ploeg in Derde ronde): 28-3. Dat is inderdaad achtentwintig – drie.
10) Leeuw – Biévène (mogelijke tegenstander B-ploeg in Vierde ronde): 0-5 FF

In de tweede ronde worden o.a. gespeeld:
23) KV Mechelen B – Bossière
27) Zulte Waregem B – Manage (mogelijke tegenstander A-ploeg in Derde ronde)
30) Biévène – Wuustwezel (mogelijke tegenstander B-ploeg in Vierde ronde)
31) Olsa Brakel – Sibret (mogelijke tegenstander A-ploeg in Vierde ronde)
34) Schaarbeek – KSK Heist (mogelijke tegenstander B-ploeg in Derde ronde)