Terug 27 februari 2017

KVM – Louwel: 0-0

KV kon niet scoren tegen Louwel, Louwel probeerde niet eens te scoren tegen KV: de wedstrijd eindigde dus logischerwijs op 0-0.

  • Na een bijzonder flauwe eerste helft volgde een veel betere tweede, maar ondanks een karrenvracht aan kansen kreeg KVM geen bal tussen de palen.
  • Misschien kregen de bezoekers – niet toevallig op een verre vrije trap – zelfs nog de beste kans, maar die spatte uiteen op de lat.
  • KV haalt zo 4/6 tegen Louwel, vorig jaar nog derde in Tweede Klasse. Voor onze dames (en tegelijk vier andere ploegen) meteen mathematisch voldoende voor het behoud; Louwel is ook quasi gered maar moet nog even wachten op wiskundige zekerheid.

Belangrijkste fases

59′ Wissel voor KV: Charlotte Baumans voor Shauny Polfliet
59′ Wissel voor KV: Laura Baetens voor Shari Nijs
66′ Wissel voor Louwel
69′ GELE KAART (Louwel)
76′ GELE KAART (Laura Baetens)
82′ GELE KAART (Hannelore Heyligen)
86′ Wissel voor KV: Ragna Meyers voor Elien De Wilde
88′ GELE KAART (Louwel)
90+1′ Wissel voor Louwel

 

KV Mechelen startte met:

1: Ellen Van Trier
4: Shauny Polfliet (59′ Charlotte Baumans)
6: Kim Van Hoof
7: Shari Nijs (59′ Laura Baetens)
11: Lenny Oerlemans
14: Anne-Sophie Nys
17: Lore Torfs
21: Elien De Wilde (86′ Ragna Meyers)
22: Hannelore Heyligen
24: Ellen De Wilde
29: Els Tobback

 

HISTORIEK

KVM speelde in zijn geschiedenis al één keer tegen Louwel:

22/10/2016 15:00: Louwel A – KV Mechelen A 2-4 (2e klasse B 2016/17)

 

PRAKTISCH

De wedstrijd KV-Louwel wordt zaterdag afgetrapt om 16u30 op de Kleine Malinwa.

Adres

De wedstrijd wordt gespeeld op de Speelvelden Kanunnik Dessain. Die liggen nog steeds op de Liersesteenweg 206 in Mechelen.

Zoals steeds is de toegang gratis voor abonnees van de heren en houders van een jeugd/damesabonnement, voor de anderen kost de toegang vijf euro.

Ook deze wedstrijd valt te volgen op de pagina #KVMLIVE, de belangrijkste fases komen ook op deze pagina terecht.

 

VOORBESCHOUWING

Voor speeldag 19 ontvangt KV Louwel, de eerste ploeg ooit waar KV in tweede klasse kon van winnen. De 2-4-zege in Limburg luidde de heropstanding van onze ploeg in, maar wat wordt het zaterdag?

Andere wedstrijden

Wuustwezel nam afgelopen weekend al een wedstrijd voorsprong op de eerste achtervolgers, maar verloor die op het veld van Racing Genk. Daardoor staan de nummers twee tot acht virtueel op amper vier puntjes van elkaar. De leider moet nu eerherstel zoeken tegen nummer vijf OHL, dat mits winst over de nummer drie kan springen – en dat zijn tot nader order onze Dames.

Ook belangrijk voor onze Dames is het duel tussen eerste achtervolger Maria-ter-Heide (1p voorsprong) en nummer vier Sterrebeek (3p achterstand). Met even veel punten als OHL en Sterrebeek staat Sibret op plek zes: zij mogen hun goede prestaties van de afgelopen weken een vervolg gaan geven op staartclub Wolfsdonk.

Iets verder in de kopgroep zitten de nummers zeven en acht, Standard en Genk: mits winst tegen Tongeren en op Wezemaal kunnen zij zich echter weer helemaal in het strijdgewoel mengen. Helemaal achteraan kregen Anderlecht en Zonhoven tijdens hun vorige wedstrijd een flink pak rammel (4-0 op Louwel en zelfs 7-0 op Standard): winst van de Limburgers zou Anderlecht in een wel erg penibele situatie brengen, bij winst kan Anderlecht de rode lantaarn doorgeven aan Wezemaal.

[forminator_form id=”15697″]

Tags: | | |