Terug 27 juni 2017

“We gaan voor een dubbele promotie”

Gisteren hielden ook de KV Mechelen Dames hun aftrapmeeting voor het seizoen 2017/18. De nieuwkomers stelden zichzelf voor en de voorbereiding werd uit de doeken gedaan, maar voor de buitenwereld was er maar één hoofdpunt…

Drieklapper

“We gaan voor een dubbele promotie, en de Beker van Antwerpen is zoals altijd ook een doel”, klonk het ambitieus bij trainers Jan De Bakker en Chris Venstermans. Met meteen een waarschuwing: “Dat wil niet zeggen dat we ervan uitgaan dat we zomaar vlotjes kampioen worden, wel dat we vinden dat we de kwaliteiten hebben om – als we gespaard blijven van ongelukken – tot op het einde mee te doen voor de titel.”

“Vorig jaar hebben we, in zeer moeilijke omstandigheden gezien de vele langdurige blessures voor belangrijke speelsters, een knap parcours gereden. De A-ploeg werd na promotie meteen gedeeld derde, de B-ploeg miste op één puntje de top-5. Dit jaar hebben we er een goed oog op dat we flink versterkt zijn, al kunnen er zich natuurlijk altijd onvoorziene dingen voordoen. We willen niet te hoog van de toren blazen, maar met deze speelsters mag je wel het nodige vertrouwen hebben”, vindt de T1.

Traditie

Bij een nieuw seizoen hoort ook een traditioneel ingrediënt als het voorstellen van de nieuwkomers. Dit jaar is er een heel brede waaier, van ‘geredde’ U15-speelsters over terugkeerders tot toppers bij de nationale ploeg.

Natuurlijk werd ook het tussenseizoen onder de loep genomen: na een stevig oefenprogramma en een paar pittige trainingen eind juli volgt een stevige oefencampagne. Daarin zal het nieuwe KV zich meten met grote namen als Eendracht Aalst, Famkes Diksmuide-Merkem, DVK Egem, AA Gent, Zulte Waregem en Wuustwezel. Op 19 augustus beginnen dan de Beker van België en de Beker van Antwerpen, en vlak daarna beginnen de competities weer!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Tags: