Terug 14 juni 2017

Dit wordt 2017-2018

We hadden onze elegie aan het vorige seizoen nog maar pas gepost, of de KBVB verrast ons al met info over het volgende seizoen!

Tweede klasse B (again)

Net als vorig jaar zit onze A-ploeg in de B-reeks van Tweede klasse, waar we de helft van de ploegen al van kennen. Er zijn dus ook zes vertrekkers uit de reeks: naast kampioen Wuustwezel en degradanten Anderlecht C, Halveweg, Wezemaal en Wolfsdonk is er ook Maria-ter-Heide, dat naar de reeks “van over ’t water” verhuist. Blijven nog wel over van vorig jaar: Louwel, OHL, Racing Genk, Sibret, Standard, Sterrebeek en Tongeren.

Er is dus ruimte voor zes nieuwkomers: Anderlecht B zakt uit Eerste klasse, Chastre komt over van de A-reeks en we verwelkomen ook vier provinciale kampioenen: Moldavo B (Antwerpen), Esperanza Pelt (Limburg), Club Luik (met als trainer Raphaël Quaranta!) en Miecroob Veltem.

 

Eerste provinciale

De B-ploeg mag zich in Eerste provinciale aan heel wat meer bekende gezichten verwachten: Moldavo B promoveerde, Zammel stopte en Weelde zakte, maar tien tegenstanders bleven trouw op post: Antwerp Girls, Berlaar-Heikant, Herenthout, Kontich B, Heist B, Lentezon, Loenhout, Maria-ter-Heide B, SG Schilde en Wuustwezel B.

Drie clubs maakten de oversteek van Tweede naar Eerste provinciale, en het zijn allemaal clubs die we kennen: Davo Puurs, Hoogstraten en Hove.

 

Beker van Antwerpen

Bijna alle eersteklassers zitten ook in groep 2 van de poulefase van de Beker van Antwerpen. De eerste officiële match die onze Dames (B) spelen is er eentje op Puurs, verder wachten ook nog Hove en Maria-ter-Heide.

Andere eersteklassers in onze groep – maar geen tegenstanders in de poulefase – zijn Herenthout, Kontich, Lentezon, Loenhout, Schilde en Wuustwezel. In de andere poule krijgen Heikant en Hoogstraten haast een vrijgeleide naar de kwartfinales.

 

Beker van België

De loting van de nationale bekercompetitie wordt volgende week uitgevoerd. Onze Dames A beginnen op zaterdag 26 augustus aan hun opdracht.

 

Het overzicht van alle officiële en oefenmatchen staat op deze pagina, die uiteraard steeds zo snel mogelijk wordt aangevuld.

Kalender voorbereiding

Naar de volledige kalender

BewarenBewaren

Tags: