Terug 21 augustus 2017

KV snoept aanvaller af van Anderlecht

KV Mechelen legde zopas de Amerikaanse aanvalster Ashley Faith Hall een contract voor na enkele uitstekende tests. De ex-prof en wereldrecordhouder doorzwom al heel wat watertjes en verkiest nu KVM boven Anderlecht.

Drie jaar op vier topschutter in VS

De 27-jarige Hall kwam in de Verenigde Staten uit voor het team van Union College en wist daar op 73  wedstrijden 68 keer te scoren: zo werd ze drie keer op vier jaar topschutter in de Amerikaanse universiteitscompetitie. Daarna vertrok ze op wereldreis en probeerde bij elke langere tussenstop ook te voetballen: in Noorwegen speelde ze voor eersteklasser Grand Bodø en in IJsland was ze zelfs een jaartje prof bij UMF Álftanes.

In Engeland scoorde ze 22 keer op één seizoen bij Wimbledon AFC en Watford LFC in de Premier League, maar daarna trok ze naar iets exotischere landen: drie jaar Thailand en twee jaar Verenigde Arabische Emiraten. In Abu Dhabi werd ze wel weer Speelster van het jaar. In België was het eerst Super League-ploeg Anderlecht dat aan haar mouw trok (en haar al iets te voorbarig voorstelde), maar na succesvolle tests tegen Wuustwezel en Zulte Waregem was het toch KV dat de jongedame uit Kentucky kon vastkrijgen.

Over het voorlopige ‘hoogtepunt’ van haar voetbalcarrière verwees ze trots naar haar wereldrecord: in juni van dit jaar werkte ze een voetbalwedstrijd af in een krater op de Kilimanjaro, op 5785 meter hoogte. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van “Equal Playing Field“, een actie ter bevordering van vrouwensporten – een doel waar KV Mechelen zich uiteraard met alle plezier achter schaart.

BewarenBewaren

Tags: