Terug 16 maart 2018

Club Luik – KVM: voorbeschouwing

Morgenmiddag ziet de Tweede Klasse een duel tussen twee ware traditieclubs als stamnummer 4 voor het eerst (bij de dames) het bezoek krijgt van stamnummer 25. 

Simpele heenwedstrijd

De heenwedstrijd in november resulteerde in een vrij makkelijke overwinning voor onze Dames, dankzij twee goals van Inge Heiremans en eentje van Laura Baetens – die nu ook weer in een knappe vorm verkeert. Drie Mechelse pogingen eindigden ook nog eens op het doelhout.

Beide ploegen hebben de punten nodig: KVM moet alles op alles halen en hopen op enkele Leuvense misstappen om alsnog tweede te worden, de Luikenaren staan momenteel op de elfde plaats maar willen dolgraag de degradatie vermijden.

KV pakte de jongste tijd uit met enkele hele mooie overwinningen (12-1 tegen Tongeren, 5-1 tegen Louwel), maar durft het wel eens moeilijk hebben tegen onderschatte tegenstanders.

Bij de Liégeois zindert de derbynederlaag tegen Standard (0-7) nog na; daarna incasseerde RFCL nog een zevenklapper tegen Genk en een 0-3 tegen OHL alvorens zelf Tongeren in te blikken met 1-5. Op de ongetwijfeld ijskoude heuveltop van Ans zal alles wat neigt naar onderschatting alleszins fel weggeblazen worden.

 

Selectie

Keuzeheer Jan De Bakker neemt een sterk veertiental mee naar Luik. Elf van deze jongedames starten aan de match:
1. Elise Voets (GK)
6. Kim Van Hoof
7. Shari Nijs
9. Liesl Dupont
11. Inge Heiremans
14. Anne-Sophie Nys
17. Lore Torfs
21. Elien De Wilde
23. Katinka Smits (GK)
24. Ellen De Wilde
28. Annet Heuten
29. Els Tobback
36. Lara Rosseel
39. Ashley Faith Hall

 

Praktisch

De wedstrijd tussen Liégeois en Malinois wordt morgen om 17u afgetrapt in het stemmige stadion van RFC Liège aan de Rue de la Tonne 70 in Ans bij Luik.

 

Andere wedstrijden

Het voornaamste overblijvende doelwit in de competitie is OHL: de Leuvenaren staan vier punten voor met een match minder gespeeld, maar krijgen morgen streekgenoot en subtopper RSC Anderlecht over de vloer. Zij trappen af om 15u, dus al voor het wedstrijdbegin in Luik zal KV weten waar het aan toe is.

Het andere overgebleven doel is Sterrebeek afhouden voor plek drie. De Brabanders staan inmiddels wel al tien punten achter KV, weliswaar ook met een match tegoed. Zij krijgen om 16u met Tongeren de voorlaatste over de vloer.

In theorie kan KV ook Racing Genk nog inhalen, maar die theorie kan mogelijk al morgenavond de kast in. Als Genk om 15u45 blijkt te hebben gewonnen van rode lantaarn Esperanza Pelt en KV wint niet, is de aankomende kampioen ook mathematisch buiten bereik.

De strijd om plaatsen 4 en 5 is nog wel spannend: Sterrebeek (32p) en Anderlecht (31p) zijn nog niet klaar met Moldavo (30p), Chastre (ook 30) en Louwel (29p). De Molletjes moeten gaan ondervinden of Veltem iets wil rechtzetten na de 16-1 op Genk of dat de veer daar net gebroken is.  Chastre krijgt Sibret over de vloer, dat net als vorig jaar een enorm aantal inhaalmatchen tegoed heeft (vier, inmiddels!) en dus mogelijk weer een sterke eindrush naar een ereplaats kan inzetten. Louwel tenslotte ontvangt Standard, dat eigenlijk enkel nog een theoretische kans op degraderen heeft en voor de rest nergens meer voor speelt.

 

KVM B

Het Mechelse B-team moet in het holst van de nacht naar Hoogstraten: de subtopper kan nog een gooi doen naar de vijfde plaats van Antwerp, maar kan zich bij eventueel verlies troosten met de gedachte dat het dan de buren van Loenhout een hak(je) kan zetten. Aftrap van het duel in de Noorderkempen is al om 10u.

In de stand heeft KVM B met nog 12 punten te verdienen wel al vijf eenheden achterstand op Loenhout (dat het altijd interessante streekduel met Wuustwezel voor de kiezen krijgt). De voorsprong op nummer drie Kontich is elf eenheden, Heist staat nog een plekje verder. De achtervolgers krijgen wel eenvoudige thuiswedstrijd (resp. tegen Schilde en Hove) voorgeschoteld.

 

BewarenBewaren

Tags: | | |