Terug 1 september 2017

KRC Genk – KVM: voorbeschouwing

Morgenmiddag moeten onze Dames A naar Ladies Genk, na één speeldag leider in Tweede klasse. De Limburgers wonnen de derby tegen Tongeren immers met 0-15.

Topper in Tweede klasse

Genk verloor wel zijn bekerwedstrijd bij DVK Egem met 2-1, maar zette dat helemaal recht door Tongeren te verpletteren in de eerste competitiewedstrijd. De blauw-witten, die vorig jaar KV nog in bedwang hielden op eigen veld, kregen meer dan een dozijn goals om de oren.

Ook Genk hield KV vorig jaar op een draw: op een schandelijk (klein en bevroren) veld was er voor Malinwa geen doorkomen aan. Dit jaar begonnen beide ploegen echter uitstekend aan de competitie, en ligt het veld er uiteraard nog niet bevroren bij, zodat de meereizende toeschouwers hopelijk kunnen genieten van een interessante wedstrijd.

KV kan alvast nog steeds niet rekenen op Ashley Faith Hall, aangezien het groene licht uit de Emiraten ons nog steeds niet heeft bereikt; Aike Reijniers zag haar uitstekende prestatie op Maria-ter-Heide beloond met een selectie voor KVM A.

Praktisch

Genk-KV wordt om 15u afgetrapt op het veldje van KFC Zwartberg aan de Gouverneur Alexander Galopinstraat. Wie niet mee kan, kan het liveverslag volgen op onze site.

Andere wedstrijden

In het klassement staat tussen Genk (leider) en KVM (nummer drie) KOVC Sterrebeek: zij moeten naar het nog puntenloze Esperanza Pelt. Ons slachtoffer van vorige week, Standard, krijgt voor het eerst de zusjes van Club Luik over de vloer – rood-blauw won echter wél zijn eerste wedstrijd. De vijfde ploeg die vorige week won was OHL: zij krijgen de verplaatsing naar Sibret (vorige week teleurstellend gelijk) voor de kiezen.

Twee andere clubs die vorige week gelijkspeelden, Chastre en Louwel, ontmoeten elkaar bij de rood-witten; de vierde club die dat overkwam is RSC Anderlecht: zij moeten naar Miecroob Veltem. Er is ook één duel tegen tussen twee nog puntenloze ploegen: Moldavo en Tongeren sluiten deze tweede speeldag om 20u af.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Tags: | | |