Terug 21 april 2018

KVM – Chastre: voorbeschouwing

Vanmiddag krijgt KV Mechelen ASE Chastre op bezoek. Na het discutabele verlies in de mistmatch in de heenronde hebben onze dames nog wel een eitje te pellen met rood-wit.

Mistige heenwedstrijd

De heenwedstrijd was een dramatische avond voor KV: door de mist konden noch speelsters, noch staf, noch supporters iets zien en de wedstrijd werd dan ook beslist door een “nooit een” strafschop-beslissing van een overcompenserende scheidsrechter.

Het is in veel opzichten een eindeseizoensmatch: KVM is zo goed als zeker van de derde plaats (met een 0/9 en een foutloze serie van de tegenstand kan het echter mathematisch nog fout lopen), Chastre kampeert in een trosje ploegen dat plekken 7 tot 10 zal innemen- het verschil met Standard, Louwel en Anderlecht is nul tot twee punten.

 

Selectie

Keuzeheer Jan De Bakker selecteerde veertien jongedames voor deze voorlaatste thuismatch:
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
6. Kim Van Hoof
7. Shari Nijs
9. Liesl Dupont
11. Inge Heiremans
13. Aike Reijniers
14. Anne-Sophie Nys
17. Lore Torfs
22. Hannelore Heyligen
23. Katinka Smits (GK)
28. Annet Heuten
29. Els Tobback
36. Lara Rosseel

 

Historiek

KV Mechelen en Chastre speelden al vier keer tegen elkaar. De Brabanders wonnen de heenmatch in december met 1-0, in 2014 won KVM thuis met 5-2 in het kader van de Beker van België. Oefenwedstrijden waren er ook al, en twee keer won KV: in Chastre met 5-6 en thuis met 3-1.

 

Praktisch

De wedstrijd tussen KVM en Chastre wordt om 16u45 afgetrapt op de Kleine Malinwa, Liersesteenweg 206 in Mechelen.

Zoals steeds is de toegang gratis voor houders van een abonnement bij de mannen van KVM.

 

Andere wedstrijden

Vanavond kan Racing Genk ook mathematisch zeker zijn van de titel, als het wint op het veld van Moldavo. Dat zou de thuisploeg ook haar allerlaatste waterkansje ontnemen om alsnog over KV te wippen. Twee andere ploegen kunnen dat nog wel, gesteld dat KV nog maximaal één punt haalt: Sterrebeek (mits een 12/12, te beginnen met een thuismatch tegen Louwel) en Sibret (mits een 15/15, te beginnen met een thuismatch tegen Standard).

Onderin spelen Tongeren en Veltem een wedstrijd tussen twee degraderende ploegen, ook Club Luik (thuis tegen Anderlecht) en Esperanza Pelt (gaf vandaag forfait tegen OHL) eindigen zeker op een degradatieplek. In theorie kan ook de tiende uit de stand nog zakken: daarvoor is Anderlecht de voornaamste kandidaat.

 

KVM B

Het Mechelse B-team sluit de competitie af op de tweede plaats: afhankelijk van de uitslag van de match op Lentezon Beerse stranden onze Dames B op 2, 4 of 5 punten van kampioen Loenhout (dat eerder vandaag al verloor op Heist) en met 12, 13 of 15 punten voorsprong op datzelfde Heist.

De Mechelse beloften kwamen heel erg dicht bij de ambitie om kampioen van Antwerpen te worden: ze wonnen 21 van hun 25 wedstrijden, maar dat bleek niet voldoende. Enkel tegen kampioen Loenhout werd terecht verloren, aan de nederlagen tegen Heist en Kontich hing helaas méér dan een geurtje… wat niet wegneemt dat we Loenhout uiteraard feliciteren met hun knappe prestatie en welverdiende titel – samen met onze Dames B staken ze er met kop en schouders bovenuit.

Tags: | | |