Terug 3 november 2017

KVM – Club Luik

Na de 4/6 in de Limburgse verplaatsingen mogen onze Dames A weer thuis spelen: tegenstander van dienst is promovendus Club Luik. Stamnummer vier is op zoek naar zijn eerste uitzege: de club haalde op verplaatsing alleen al een puntje op rivaal Standard.

Voorbeschouwing

KVM zoekt dan weer naar eerherstel na de pijnlijke nederlaag in de vorige thuismatch tegen OHL, toen een overwinning in de laatste minuut nog een verlies werd. Zowel de makkelijke overwinning tegen Tongeren als de goede tweede helft op Louwel waren alvast goed voor het vertrouwen.

 

Historiek

De stamnummers 4 en 25 speelden bij de dames nog niet tegen elkaar. Voor de dames van Club Luik is het nog maar het tweede seizoen uit het bestaan, en het eerste in de Nationale afdelingen.

 

Selectie

Coach Jan De Bakker selecteerde de volgende veertien namen:
Laura Baetens
Elien De Wilde
Ellen De Wilde
Inge Heiremans
Annet Heuten
Hannelore Heyligen
Shari Nijs
Anne-Sophie Nys
Shauny Polfliet
Aike Reijniers
Els Tobback
Lore Torfs
Kim Van Hoof
Ellen Van Trier

 

Praktisch

De wedstrijd wordt om 16u45 afgetrapt op de Jeugdvelden Kanunnik Dessain (“Kleine Malinwa”), aan de Liersesteenweg 206. De toegang bedraagt een luttele vijf euro en is zelfs helemaal gratis voor abonnees van KVM. De wedstrijd is ook live te volgen via de knop “Live” bovenaan.

 

Andere wedstrijden

Het leidersduo, Racing Genk en OHL, staat inmiddels virtueel al acht punten voor op KVM. Genk krijgt de buren van Esperanza Pelt over de vloer, OHL moet naar het al even naburige Anderlecht. Achter onze Dames staan een hele reeks ploegen te wachten op een rood-gele uitschuiver om over KVM te springen. Sterrebeek en Louwel hebben elk één puntje minder: zij mogen hun puntenverlies van de vorige speeldag proberen door te spoelen op bezoek bij respectievelijk Tongeren en Standard. Vlak daarachter staan Sibret en Moldavo, die thuis tegen Chastre en Veltem mogen proberen dichter bij de subtop te kruipen.

 

B-ploeg

KVM B verdedigt morgenmiddag om 14u30 zijn gedeelde leidersplaats tegen Hove Sport. Co-leider Loenhout speelt om 13u al tegen middenmoter Maria-ter-Heide.

Tags: | | |