Terug 15 september 2017

KVM – Moldavo: voorbeschouwing

Zaterdagmiddag ontvangen onze Dames A het tweede team van Moldavo. Beide teams haalden voorlopig een thuiszege en een uitnederlaag en delen zo de zesde plaats.

Lang geleden… of toch niet?

Het is alweer een tijdje geleden dat KVM A en Moldavo B elkaar nog ontmoetten: KV won met 1-8 in Mol en de Kempendochters gaven forfait voor het duel in Mechelen in het jaar dat onze Dames A kampioen werden in Eerste provinciale.

Moldavo B speelde daarna nog drie seizoenen tegen onze B’s in de hoogste Antwerpse reeks (in Mechelen 5-2, 0-4 en 2-5; in Mol 1-2, 5-2 en 4-1) en werd vorig jaar met een straat voorsprong kampioen.

Vorig jaar verloor Moldavo B maar één competitiewedstrijd (2-1 op Heist), dit jaar stond dat aantal al na de openingsspeeldag op de tabellen (4-0 op OHL). Vorige speeldag herpakte blauw-wit zich echter met een 7-1 zege tegen Tongeren. In tegenstelling tot KV konden de Molse dames trouwens wél al op verplaatsing winnen, want in de Beker van België mochten ze verder dankzij een 0-4-zege op Veltem.

Praktisch

De wedstrijd KVM-Moldavo wordt om 16u45 afgetrapt op de Jeugdvelden Kanunnik Dessain (“Kleine Malinwa”). De toegang is gratis voor abonnees van KV Mechelen en kost vijf euro voor de anderen.

Andere wedstrijden

Leider Racing Genk sluit de speeldag af op het veld van nummer vier Club Luik (4/6). De andere club uit Luik, Standard, probeert tezelfdertijd zijn eerste overwinning van het seizoen mee te pikken op het nog foutloze Sterrebeek. Ook OHL heeft nog 6/6, zij moeten naar het nog ongeslagen Louwel. De eventuele winnaar van KV-Mol springt dus minstens twee plaatsen naar boven.

Onderaan het klassement hebben Pelt en Tongeren nog geen punten, maar beide Limburgse ploegen mogen nu tegen clubs die nog maar één puntje konden rapen. De nieuwkomers in Tweede klasse gaan hun eerste punten zoeken op het veld van Anderlecht, hun zuidelijke provinciegenoten ontvangen Sibret. De twee andere ploegen met 1/6, Chastre en Veltem, strijden in Waals-Brabant tegen elkaar.

Reserven

Onze reserven moeten om 9u30 al aan de bak op het veld van KSK Heist. Let wel op: de match gaat niet door op de Dophei, maar aan de Rozendaelstraat in Itegem. Onze tweede ploeg is fier co-leider met 6/6, de gastvrouwen staan in het midden met 3-3 (2-1 winst tegen Schilde, 3-2 verlies op Hove).

BewarenBewaren

Tags: | | |