Terug 14 oktober 2017

KVM – OHL: voorbeschouwing

Zowel ons fanionelftal als de Dames B hebben dit weekend een zware opdracht: beide teams komen uit tegen een ploeg die dit jaar nog geen punt verloor. De B’s beginnen er om 13u aan op Loenhout, de A’s spelen om 16u45 thuis tegen OHL Vrouwen.

VOORBESCHOUWING

De Leuvenaars zijn bepaald niet onze favoriete tegenstander: vorig jaar kreeg KV in Leuven een flinke oplawaai (2-0) en kon geel-rood thuis pas in de voorlaatste minuut het verschil maken (2-1, 2x Stefanie Vos). Dit jaar zijn ze bovendien nog beter gestart dan de vorige editie: met 9/9 (en een uitgestelde wedstrijd tegen Tongeren nog in de achterzak) doet de nummer 7 van de vorige jaargang het voorlopig uitstekend.

Twee van de drie tegenstanders die OHL al bekampte, klinken bovendien erg bekend in de oren: de fusieploeg versloeg Moldavo met 4-0 (KV: 3-1) en won – net als onze Dames – met 2-3 op Sibret. Daarna wisten ze echter hun doelsaldo nog op te krikken met een knappe 1-6 op Louwel, voorlopig de enige nederlaag van de Limburgers.

SELECTIE

Ellen De Wilde is geschorst en voor Hannelore Heyligen komt deze wedstrijd nog te vroeg, maar verder kan coach Jan De Bakker putten uit de sterkste selectie (met dien verstande dat ook de B-ploeg enkele sterkhouders meekrijgt voor hun topper). De volgende dames verschijnen op het wedstrijdblad:
Laura Baetens
Elien De Wilde
Liesl Dupont
Ashley Faith Hall
Inge Heiremans
Lotte Maes
Shari Nijs
Anne-Sophie Nys
Shauny Polfliet
Aike Reijniers
Els Tobback
Lore Torfs
Kim Van Hoof
Ellen Van Trier

PRAKTISCH

De wedstrijd wordt om 16u45 afgetrapt op de Jeugdvelden Kanunnik Dessain (“Kleine Malinwa”), aan de Liersesteenweg 206. De toegang bedraagt een luttele vijf euro en is zelfs helemaal gratis voor abonnees van KVM. De wedstrijd is ook live te volgen via de knop “Live” bovenaan.

ANDERE WEDSTRIJDEN

Die andere ploeg die nog geen punt liet liggen, leider Racing Genk, mag na zijn verschrikkelijke oplawaai tegen KOVC Sterrebeek naar Brussel om zich te meten met Anderlecht B. Benieuwd of de Brusselaars revanche kunnen nemen voor de nederlaag van hun A-ploeg in Genk gisterenavond… Het lijdend voorwerp van die oplawaai, Sterrebeek, mag proberen zich thuis te herstellen tegen Moldavo. Net als KVM en OHL telt Sterrebeek voorlopig 9 punten.

De verliezer van KVM-OHL kan maximaal drie plaatsen zakken: naast Moldavo (nu met 6/12) kunnen ook Chastre en Louwel (7 punten) een mooie zaak doen in het klassement. De Brabanders krijgen Standard over de vloer, Louwel vecht thuis een burenduel uit met het nog puntenloze Tongeren.

Ook Esperanza Pelt heeft nog geen punt, maar krijgt vandaag een uitstekende gelegenheid om daar iets aan te doen: de Limburgers mogen naar Veltem, waar het plaatselijke Miekroob ook nog steeds zijn eerste zege zoekt. Net boven de degradatiezone is er ook nog het duel tussen de nummers negen en tien: Club Luik ontvangt Sibret, dat voorlopig op verplaatsing nog niet verloor en thuis nog geen punt pakte…

B-PLOEG

KVM B krijgt deze week een erg zware opdracht voorgeschoteld: een verplaatsing naar het erg sterke Dames Loenhout. De rood-witte vereniging kampeert al jaren op de topplaatsen van de Antwerpse provinciale reeks, maar kampt al even lang met veel pech in de eindafrekening: in 2014 was KVM A (veel) te sterk, in 2015 was die rol weggelegd voor Maria-ter-Heide en in 2017 gold dat voor Moldavo. Tussendoor werd Loenhout in 2016 wél provinciaal kampioen, maar toen moest het in een uitzonderlijke interprovinciale eindronde de duimen leggen voor USGTH.

Loenhout zette vorig jaar thuis een bijzonder sterke reeks neer en won amper drie thuismatchen niet: de topper tegen Moldavo eindigde op 1-1 en de allerlaatste match, tegen Antwerp Girls, was het kalf al verdronken en werd het 0-2. De enige die er een echt competitieve match kon winnen vorig jaar was… KVM B, dat met 0-2 zegevierde. Toegegeven, onze Dames B hadden nog wel iets recht te zetten van het seizoen ervoor, want toen ging geel-rood in Loenhout met 7-0 de boot in.

Dit jaar walst de club uit de Noorderkempen helemaal over de tegenstand heen: met 34 goals uit zes matchen is er maar één ploeg die iet of wat in de buurt kan blijven – KV met 29 stuks. De buren uit Wuustwezel werden in Loenhout helemaal verpulverd (7-0), en ook Berlaar Heikant (6-3) en SG Schilde (8-1) lieten al hun pluimen op De Dorens. Op verplaatsing bij Kontich (1-3) en Hove (0-2) hield LSK zich wat rustiger, maar op Puurs gingen alle remmen weer los (1-8).

Om maar te zeggen: deze wedstrijd heeft alles in zich een erg boeiend kijkstuk te worden. Loenhout-KV wordt om 13u afgetrapt aan de Dorenseweg in Loenhout, en valt ook live te volgen via http://www.kvmechelendames.be/liveticker/ .