Terug 25 augustus 2017

KVM – Standard: voorbeschouwing

Na een reeks oefenmatchen en de gewonnen bekermatch tegen Sinaai is het morgen eindelijk zo ver: onze Dames vatten dan de competie aan met een thuiswedstrijd tegen Standard. Benieuwd of de wedstrijd even veelbesproken zal zijn als die van vorig seizoen…

Thuis tegen Standard: 4-0 en 0-1

In maart van dit jaar kwam een Standard dat geprikkeld was na de 1-4 thuisnederlaag uit de heenmatch al na 28 seconden op achterstand en na drie minuten was het al 2-0. De wedstrijd zou uiteindelijk na tachtig minuten bij een 4-0 stand worden stopgezet nadat Luikse supporters het terrein opkwamen – zelden of nooit gezien in het damesvoetbal.

In 2015 waren beide ploegen elkaar ook al eens tegengekomen: toen kwam Standard C in de heenmatch van de barrages tussen de tweeden uit Derde klasse A en B met 0-1 winnen op ‘Mechelen’. KV won de terugmatch wel met 1-3, maar een promotie leverde dat toen niet op.

Praktisch

KVM en Standard trappen de competitie af om 16u45 op de Jeugdvelden Kanunnik Dessain (“Kleine Malinwa”). De toegang is gratis voor abonnees van KV Mechelen. Let op: er is géén ‘dessert’ voorzien, want de wedstrijd van KVM B tegen Vrij Arendonk gaat wegens forfait van de bezoekers niet door.

Selectie

Selectieheer Jan De Bakker kan nog niet rekenen op Ashley Faith Hall. Hij toverde de volgende vijftien namen uit zijn hoge hoed:
Laura Baetens
Charlotte Baumans
Ellen De Wilde
Liesl Dupont
Inge Heiremans
Hannelore Heyligen
Lotte Maes
Shari Nijs
Anne-Sophie Nys
Aike Reijniers
Katinka Smits
Els Tobback
Lore Torfs
Kim Van Hoof
Ellen Van Trier

Andere wedstrijden

De eer om het nieuwe seizoen op gang te trappen is weggelegd voor Tongeren en Racing Genk, die hun burenduel al om 13u aftrappen. Twee uur later is het aan twee nieuwkomers in de reeks, Anderlecht (ex-eerste) en Chastre (ex-2A), terwijl ook Louwel-Sibret en OHL-Moldavo dan starten. Om 17u beginnen nog eens drie nieuwkomers aan hun avontuur in Tweede klasse, met Club Luik – Esperanza Pelt en het bezoek van Veltem aan Sterrebeek.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Tags: | | | |