Terug 3 maart 2018

KVM – Tongeren: voorbeschouwing

Vanmiddag spelen onze Dames A thuis tegen Tongeren. Tegen de voorlaatste in de stand moet gewonnen worden in de race naar het podium, maar blauw-wit heeft het onze Dames A wel eens eerder heel lastig gemaakt.

Vorige wedstrijden

In de heenmatch op Tongeren had KVM weinig moeite met een thuisploeg die toen kampte met interne strubbelingen. Al na twaalf minuten hadden Elien De Wilde en Ashley Faith Hall KV op een 0-2 voorsprong gezet, in de tweede helft maakten onze Amerikaanse en Lore Torfs er nog 0-4 van.

Vergeleken met die wedstrijd ziet de kern er evenwel flink anders uit: Katinka Smits vervangt Ellen Van Trier in doel, terwijl Shauny Polfliet (studies) en Lore Torfs (2x geel in Leuven) onbeschikbaar zijn. Lara Rosseel krijgt haar tweede selectie in Tweede nationale.

Vorig jaar werd het trouwens 4-1 op KV, met twee goals van Charlotte Baumans, een penalty van Lenny Oerlemans en een goal van Shari Nijs alvorens Tongeren op het einde kon scoren. In de allereerste ontmoeting tussen beide ploegen, vorig jaar op Tongeren, sleepte KVM in de allerlaatste minuut nog een draw uit de brand dankzij een goal van Judith Van Bulck (1-1).

 

Praktisch

De wedstrijd KV-Tongeren wordt afgetrapt om 16u45 op de Kleine Malinwa. Het juiste adres is: Liersesteenweg 206 in Mechelen.

Zoals steeds is de toegang gratis voor abonnees van de heren en houders van een jeugd/damesabonnement, voor de anderen kost de toegang vijf euro.

Ook deze wedstrijd valt te volgen op de Liveticker. Na de aftrap komen de belangrijkste fases ook op deze pagina.

 

Andere wedstrijden

In de achtervolging op nummer twee OHL staat KVM nog steeds zeven verliespunten achter – al hadden dat er al tien kunnen zijn als onze dames niet hadden teruggevochten in Leuven vorige week. OHL moet naar Club Luik, in deze omstandigheden zeker geen cadeau.

Sterrebeek staat vier punten achter KV op plek vier en zal vandaag geen punten bijhalen: hun wedstrijd tegen Sibret werd uitgesteld. Twee punten achter de Zaventemnaren staat Chastre, dat de nog steeds foutloze Ladies uit Genk ontvangt.

Nog iets verderop, maar nog lang niet uitgeschakeld in de strijd om de subtop, staan Anderlecht en Moldavo: zij kruisen vandaag de degens in Tubeke. Nog een puntje verderop staat onze tegenstander van volgende week: Eendracht Louwel krijgt rode lantaarn Esperanza Pelt over de vloer.

In het kader van de degradatiestrijd had ook Veltem-Standard gespeeld moeten worden, maar daar stak het winterweer een bevroren stokje voor.

Nadien kunnen dan alle kopjes richting TV, want voor onze mannen – en dus voor de hele club – wordt het een onwezenlijk spannende avond. De Dames duimen alvast voor rood-gele winst in Luik en rood-witte winst in Antwerpen.

BewarenBewaren

Tags: | | |