Terug 30 augustus 2017

Maria-ter-Heide – KVM: voorbeschouwing

De laatste speeldag in de poulefase van de Beker van Antwerpen stelt KVM tegenover oude bekenden Maria-ter-Heide. Een puntje is genoeg voor de top-4, maar bij verlies neemt groen-wit ons plekje in de kwartfinale in.

Gaat doelsaldo doorwegen?

Onze Dames B kregen een zware loting voorgeschoteld met drie eersteprovincialers als tegenstander, maar van Davo Puurs (2-4) en van Kontich (2-1) werd met een klein verschil gewonnen. De ene tegenstander waartegen het doelsaldo had kunnen worden opgedreven, Vrij Arendonk, besliste om niet naar KVM af te zakken en kreeg een forfaitnederlaag van slechts 3-0 om de oren.

Dat kan een rol gaan spelen als onze Dames gaan verliezen op Maria-ter-Heide en uitkomen op 9 punten: nog zes ploegen kunnen op dat aantal uitkomen en van die teams heeft KV nu duidelijk het slechtste doelsaldo. Winst zou de groen-witte thuisploeg, dankzij de 0-12 monsterscore op Rauw Sport, wél een plek in de top-4 garanderen.

Historiek

Er is geen ploeg waar KVM al vaker tegen speelde dan Maria-ter-Heide. De afgelopen twee seizoenen alleen al gebeurde dat tien (!) keer: in de strijd der A-ploegen won groen-wit drie van de vier keren, in eerste provinciale won KVM B beide uitwedstrijden op Maria-ter-Heide B maar haalde het thuis dan weer slechts één op zes.

Daarnaast is dit het derde seizoen op rij dat KV en ‘Polygoon’ tegenover elkaar staan in de Beker van Antwerpen, telkens was KV uitgeloot als bezoekende ploeg. De voorbije keren werd wel telkens makkelijk gewonnen (1-7 en 0-7), maar gezien de forse versterkingen die Maria-ter-Heide inmiddels wist aan te werven zit zo’n uitslag er vanavond niet in.

Andere wedstrijden

De twee andere ploegen die nog 9/9 hebben, spelen straks tegen elkaar als Loenhout op bezoek gaat bij Lentezon Beerse. De situatie is simpel: de eventuele winnaar plaatst zich zeker voor de kwartfinales, de eventuele verliezer moet nog even wachten en rekenen en bij een gelijkspel plaatsen ze zich alletwee.

Behalve Maria-ter-Heide kunnen ook Kontich (thuis tegen Zammel) en Wuustwezel (op bezoek bij Puurs) zich op 9 punten hijsen. Bij verlies van KV en winst van dit drietal zou voor alledrie de ploegen dan gelden dat ze op doelsaldo boven onze Dames zouden uitstijgen. Verliest KV in Brasschaat, moet het dus hopen dat Zammel én Puurs stunten – maar die kans is zo goed als onbestaande.

Er zijn ook nog de duels Hove-Rauw, Herenthout-Schilde en Arendonk-Wuustwezel B, maar die ploegen zijn al allemaal uitgeschakeld.

BewarenBewaren

Tags: | | |