Terug 9 september 2017

Merkem – KVM: voorbeschouwing

Zaterdagmiddag trekken onze Dames A naar Diksmuide, om er voor de derde keer (en de eerste keer sinds hun ‘fusie’) Famkes Merkem te bekampen. De vorige twee bekermatchen verloor KV: als eersteprovincialer ging KV in 2011 met 2-1 de boot in op het veld van Merkem, twee jaar geleden was derdeklasser KV bijna de evenknie van de Famkes maar waren de bezoekers veel efficiënter (0-3).

Voorbeschouwing

De thuisploeg houdt blijkbaar niet van thuiszeges: hun beide wedstrijden in eerste klasse eindigden op 1-3. Met die cijfers won FWDM op Aalst, met diezelfde score kwam Saint-Ghislain winnen in Diksmuide. Met 3/6 staan de Famkes voorlopig gedeeld vijfde in Eerste klasse.

Helemaal omgekeerd zit het bij KV: daar zijn het net al thuiszeges die de klok slaan. Na zeges tegen Sinaai (2-1 in de Beker van België) en Standard (6-0) volgde een nederlaag op Racing Genk (2-0). Zo staat KV zesde in Tweede klasse B. Een van deze twee reeksen wordt dus vanmiddag zeker beëindigd…

Selectie

De kans dat dat de reeks van Merkem is, is niet onbestaande. Bij KV, sowieso al underdog als tweedeklasser, ontbreken om verschillende redenen een aantal kernspelers.

De dames die naar de Westhoek afzakken, zijn:
Laura Baetens
Lotte Cloet
Elien De Wilde
Ellen De Wilde
Liesl Dupont
Farah Erchouk
Hannelore Heyligen
Shari Nijs
Shauny Polfliet
Aike Reijniers
Linde Schowanek
Katinka Smits
Els Tobback
Kim Van Hoof
Ellen Van Trier

Praktisch

De wedstrijd wordt om 16u afgetrapt op het complex van KSV Diksmuide. Supporters die niet meegaan, kunnen mee volgen via ons liveverslag.

Andere wedstrijden

In de vorige ronde vond al een ware slachting plaats tussen onze reisgenoten: naast KV overleefden enkel Chastre, Louwel, Moldavo, OHL (dankzij een forfaitzege), Sterrebeek en Veltem.

Vier clubs moeten het opnemen tegen een eersteklasser: Sterrebeek moet naar Standard B, Chastre krijgt Eva’s Tienen over de vloer en OHL ontvangt Saint-Ghislain. Met Veltem-Moldavo staat één duel tussen reisgenoten op het programma, Louwel mag naar provincialer (en Anderlecht-killer) Bosdam Beveren.

BewarenBewaren

Tags: | | |