Terug 3 februari 2018

Moldavo – KVM: voorbeschouwing

Zaterdag moeten onze Dames naar Mol voor een vreemde partij: Moldavo is een van de mindere uitploegen uit de reeks, maar op Genk na pakte niemand meer punten op eigen veld (7 gespeeld: 6 gewonnen, 1 gelijk).

Voorbeschouwing

Na de zege in het naburige Pelt staan onze Dames weer even derde, weliswaar met een match meer gespeeld dan Sterrebeek. Willen ze hun podiumambities kracht bijzetten, zorgen ze er dus maar beter voor dat ze minstens als tweede ploeg een punt pakken in Mol. In zeven wedstrijden vertrok immers alleen nummer twee OHL niet met lege handen uit het Claesstadion (1-1).

 

Historiek

In de heenmatch won KV na een geagiteerd slot met 3-1 van Moldavo. Het valt evenwel te verwachten dat de Mollen thuis een heel ander gezicht gaan tonen.

 

Selectie

Coach Jan De Bakker kampt nog steeds met een aantal afwezigen, maar kan toch een mooi elftal oproepen. De selectie van onze Dames A bestaat dit weekend uit:
3. Laura Baetens
6. Kim Van Hoof
9. Liesl Dupont
11. Inge Heiremans
13. Aike Reijniers
14. Anne-Sophie Nys
17. Lore Torfs
21. Elien De Wilde
23. Katinka Smits
24. Ellen De Wilde
28. Annet Heuten
29. Els Tobback
39. Ashley Faith Hall

 

Andere ploegen

De ploegen rond ons krijgen in principe haalbare matchen voorgeschoteld: OHL ontvangt Louwel en Sterrebeek trekt naar Standard – al kan het in Luik natuurlijk altijd spoken. Anderlecht en Chastre kunnen hun achterstand verkleinen tot enkele eenheden als ze winnen op het veld van staartploegen Veltem en Pelt.

De eenzame leider, Racing Genk, krijgt Club Luik over de vloer, en tot slot is er ook nog Sibret-Tongeren (als die match doorgaat).

 

Reserven

Onze Dames B mogen weer naar Puurs, dat inmiddels eindelijk zijn eerste punt pakte maar toch helemaal laatste blijft. Mits winst kunnen onze B’s wat terrein terugpakken op leider Loenhout, als die zich verslikt in Hove.

BewarenBewaren

Tags: | | |