Terug 26 januari 2018

Pelt – KVM: voorbeschouwing

Zaterdag moeten onze Dames naar Neerpelt om daar het lokale Esperanza te gaan bekampen. Winst is noodzakelijk om de podiumambities levend te houden.

Voorbeschouwing

Deze wedstrijd had eigenlijk half december gespeeld moeten worden, maar toen bleken de Noord-Limburgse omstandigheden het voetbal niet gunstig gezind. De tweede poging om de rode lantaarn te bekampen volgt dus zaterdagmiddag om 14u.

De Limburgse kampioen van vorig jaar wist voorlopig slechts twee punten te pakken, en die kwamen er allebei in eigen huis: Louwel bleef steken op 2-2, nummer vijf Moldavo op 1-1 – met winst in Pelt hadden de Kempendochters op gelijke hoogte van onze Dames A gestaan. Geel-zwart heeft trouwens een opmerkelijke statistiek te pakken: van de twaalf wedstrijden die ze verloren, verloren ze er geen enkel met slechts één doelpunt verschil.

De aanval is het zwakke punt van FCEP: met slechts tien goals uit veertien wedstrijden hebben ze de slechtste aanval uit de reeks. Met 54 tegengoals doen ze het wel bijna dubbel zo goed als Tongeren.

 

Historiek

Voor de Peltse dames is het nog maar het eerste seizoen in de nationale reeksen: beide teams speelden dus nog niet tegen elkaar.

 

Selectie

Coach Jan De Bakker kon na de verloren wedstrijd tegen Racing Genk toch flink wat volk recupereren. De selectie van onze Dames A bestaat dit weekend uit:
3. Laura Baetens
7. Shari Nijs
9. Liesl Dupont
11. Inge Heiremans
13. Aike Reijniers
14. Anne-Sophie Nys
21. Elien De Wilde
22. Hannelore Heyligen
23. Katinka Smits
24. Ellen De Wilde
28. Annet Heuten
29. Els Tobback
30. Mart Geerts
39. Ashley Faith Hall

 

Andere ploegen

De andere inhaalwedstrijden zijn niet gepland voor dit weekend: op 17 februari staan Sibret-Genk, Veltem-Sterrebeek en Louwel-Chastre gepland. Mits winst op Pelt kan KV dus naar een voorlopig derde plaats springen, met één punt (en één match) meer dan Sterrebeek en zeven punten minder dan OHL. De voorsprong op de nummers vijf (Moldavo en Anderlecht) zou dan groeien naar vijf eenheden, die op Chastre (ook met een match minder) naar zes. Volgend weekend moeten onze Dames trouwens naar Moldavo, de op één na beste thuisploeg uit onze reeks. Een ingebouwde marge zou dan ook erg welkom zijn.

Voor Pelt zou een eerste overwinning dan weer betekenen dat ze de rode lantaarn weer doorgeven aan Tongeren. Met al vijftien punten achterstand op de eerste veilige plaats lijkt meer dan dat er echter niet meer in te zitten – al weet je in voetbal uiteraard nooit.

 

Reserven

Onze Dames B mogen vanavond al de wei in tegen Wuustwezel FC, met een rekening die nog openstaat. De bezoekers wisten namelijk thuis (na penalty’s) te winnen van KVM B en plaatsten zich zo voor de halve finale van de Beker van Antwerpen.

Na twee in vervelende omstandigheden verloren wedstrijden op rij telt KVM B nu vier punten achterstand op Loenhout – een ploeg die in het hele seizoen nog maar vijf punten liet liggen. Om zich alsnog kampioen te kronen, zullen onze dames waarschijnlijk nu zelf alles moeten winnen en hopen op nog één extra misstap van Loenhout.

De heenwedstrijd in de competitie eindigde trouwens op 1-5 voor KVM (met o.a. een hattrick van Lotte Maes), de match van vorig jaar eindigde op een wonderbaarlijke 4-5 toen KVM in de slotfase nog een 4-3 voorsprong uit handen gaf.

Voor de volledigheid geven we nog mee dat zaterdagochtend Loenhout aan de bak moet tegen de voorlaatste (Schilde), terwijl nummer drie Antwerp thuis een subtopper speelt tegen Kontich.

Tags: | | |