Terug 29 september 2017

Sibret – KVM: voorbeschouwing

Dit weekend staan onze Dames A voor de verste verplaatsing van het seizoen: een slordige 200 km scheiden Mechelen van het Luxemburgse Sibret. Vorig jaar verloor KV op een besneeuwd veld, dit jaar willen onze Dames een betere prestatie neerzetten.

 

Eerste thuiszege voor Sibret of eerste uitzege voor KV?

Drie wedstrijden speelde KV al in dit tweede seizoen in Tweede klasse: drie keer werd het een overwinning voor de thuisploeg. Tussen zeges tegen Standard (6-0) en Moldavo (3-1) zat een nederlaag op leider Racing Genk (2-0), maar nu is het hopelijk tijd om die reeks te breken.

Sibret, vorig jaar nog tweede, staat voorlopig op een zesde plek na een nederlaag tegen OHL (2-3), een 1-1-draw op Louwel en een eclatante zege op Tongeren (1-8) – wedstrijden die de Luxemburgers vorig seizoen nog alledrie hadden gewonnen.

 

Praktisch

De wedstrijd wordt om 15u afgetrapt aan de Rue Sous le Bî in Sibret (Vaux-sur-Sûre). Meereizen met de supportersbus kan voor vijf euro: de bus vertrekt in Mechelen om 11u30. Uiteraard wordt er liveverslag voorzien.

 

Selectie

Bij KVM A is er voor het eerst plaats voor onze Amerikaanse aanwinst Ashley Faith Hall. De voltallige selectie bestaat uit:
Laura Baetens
Lotte Cloet
Elien De Wilde
Ellen De Wilde
Liesl Dupont
Ashley Faith Hall
Inge Heiremans
Anne-Sophie Nys
Shauny Polfliet
Aike Reijniers
Els Tobback
Lore Torfs
Kim Van Hoof
Ellen Van Trier
Yana Wouters

 

Andere wedstrijden

Mits winst in Sibret kan KV op de tweede plaats terechtkomen, want twee van de drie nog foutloze leiders spelen tegen elkaar als Racing Genk en Sterrebeek het in Limburg tegen elkaar opnemen. Het andere lid uit het leiderstrio, OHL, zag zijn match tegen Tongeren uitgesteld naar 18 november en blijft dus sowieso op 9 punten.

Verlies zou dan weer betekenen dat KV een heel eind zou kunnen zakken: niet alleen Sibret springt dan over ons, maar ook Anderlecht (uit op het teleurstellende Standard), Chastre (uit op het nog puntenloze Pelt), Louwel (op Veltem) en de winnaar van Moldavo-Luik kunnen dat.

 

Eerste provinciale

KV Mechelen B speelt vanavond al op het veld van Wuustwezel, dat net als KV tweede staat op drie punten van leider Loenhout. Onze Dames willen de zure nederlaag van de vorige speeldag tegen Heist rechtzetten, maar Wuustwezel won wel al de vorige twee thuismatchen met een groot verschil (8-3 tegen Puurs en 6-0 tegen Schilde). Tussen die twee thuiswedstrijden in zat wel een pijnlijke 7-0-nederlaag bij de buren van Loenhout.

De wedstrijd wordt vanavond om 20u afgetrapt op het Kattegat, Bredabaan 280 in Wuustwezel. Als de techniek het toelaat, wordt een beknopt liveverslag gegeven.

Tags: | | |