Terug 13 januari 2018

Standard – KVM: voorbeschouwing

Vanmiddag vatten onze Dames hun terugronde aan tegen Standard Luik. Willen ze nog een gooi naar het podium doen, dan winnen ze maar beter de altijd vurige wedstrijd tegen stamnummer 16…

Goede herinneringen

In de heenwedstrijd won KV makkelijk van de tweede oudste club uit Luik, na vijf goals van Liesl Dupont en eentje van Shari Nijs. In de Academie Robert Louis Dreyfus heeft KV het nooit echt makkelijk, maar het kon beide officiële wedstrijden toch winnend afsluiten. Vorig jaar werd het namelijk 1-4, terwijl een achteraf nutteloos gebleken barragewedstrijd na ons eerste seizoen Derde klasse eindigde op 1-3.

Eén keer verloor KV wel aan de boorden van de Maas: in het tijdperk onder coach Raymond Loose werd het in een oefenwedstrijd 5-0.

Selectie

KV kampt wel met een flinke blessurelast, waardoor onder andere Ellen Van Trier, Anne-Sophie Nys, Charlotte Baumans en sinds een Heistse aanslag gisteren ook Hannelore Heyligen.

Coach Jan De Bakker kan kiezen uit de volgende veertien namen:
23.  Katinka Smits
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
6. Kim Van Hoof
7. Shari Nijs
9.  Liesl Dupont
11. Inge Heiremans
13. Aike Reijniers
17.  Lore Torfs
21. Elien De Wilde
24. Ellen De Wilde
28. Annet Heuten
29. Els Tobback
39. Ashley Faith Hall

Andere wedstrijden

Mits winst in Luik wordt KV weer derde: Sterrebeek zag zijn wedstrijd in Veltem uitgesteld  worden. Verlies zou dan weer betekenen dat de winnaar van Chastre-Anderlecht en Moldavo KV naar een zesde plaats zouden kunnen duwen.

Die laatste krijgt nummer twee OHL over de vloer. De heenwedstrijd eindigde op 4-0, maar thuis kan Moldavo altijd wat meer: ze verloren thuis nog geen enkel punt.

Dat opent dan weer perspectieven voor Racing Genk: de nog foutloze leider kan OHL virtueel op 7 punten zetten als het wint van Tongeren. De voorlaatste in de stand ging op de openingsspeeldag in eigen huis met 0-15 onderuit tegen de gauwgenoot.

Verder zijn er ook nog Sibret-Louwel en Pelt-Club Luik, waarin beide ploegen vooral proberen uit het degradatiemoeras te raken.

Tags: | | |