Terug 10 november 2017

Sterrebeek – KVM: voorbeschouwing

Morgenmiddag speelt KVM A een topper op het veld van KOVC Sterrebeek, momenteel vierde met één puntje achter op onze Dames. Iets voor 19u weten we of KVM derde blijft, of het leidersduo nog wat verder moet laten gaan.

 Voorbeschouwing

Met Sterrebeek-KV staat een topper tussen de nummers drie en vier op het programma, weliswaar op respectabele achterstand van het leidersduo Genk/OHL. Ook Sterrebeek begon foutloos aan het seizoen, maar verloor drie van zijn laatste vijf wedstrijden: op Genk (5-0), op Sibret (4-0) en – net als onze Dames – thuis tegen OHL met 1-2.

Malinwa zit dan weer aan een rijtje van drie wedstrijden zonder nederlaag (al voelde het gelijkspel op Louwel wel een beetje zo aan) en hoopt na morgen een beetje meer afscheiding te hebben achter zich… en als het even kan wat minder vóór zich.

 

Praktisch

De wedstrijd wordt morgen zaterdag om 17u afgetrapt aan de Zeenstraat 203 in Sterrebeek (Zaventem). Als de vingers van uw commentator er tegen dan nog niet afgevroren zijn, valt het liveverslag te volgen via de knop “live” bovenaan deze pagina.

 

Selectie

Coach Jan De Bakker moet een aantal sleutelspelers missen, maar slaagde er toch in een mooie selectie bij elkaar te krijgen. De veertien jongedames die de Mechelse eer moeten gaan verdedigen in Sterrebeek zijn:
Laura Baetens
Elien De Wilde
Ellen De Wilde
Farah Erchouk
Inge Heiremans
Lotte Maes
Shari Nijs
Anne-Sophie Nys
Aike Reijniers
Els Tobback
Lore Torfs
Kim Van Hoof
Ellen Van Trier
Laura Vanholst

 

Historiek

Onze Dames speelden al vier keer tegen de bijna-Brusselaars: in 2015/16 (het seizoen waarin beide ploegen kampioen werden van hun reeks in Derde Klasse) won KVM thuis met 9-1 en op Sterrebeek met 2-4, terwijl vorig seizoen twee keer de uitploeg won. Sterrebeek kwam KVM verrassen op de Kleine Malinwa in wat totnogtoe de slechtste match van KV in de nationale reeksen was (0-1), maar rood-geel won de terugmatch dankzij een goal in blessuretijd met 3-4.

 

Andere wedstrijden

De volledige top-3 krijgt een verplaatsing voorgeschoteld, want Racing Genk moet het altijd beladen duel met Standard gaan uitvechten aan de boorden van de Maas (16u30) en ook om 17u moet OHL de relatief korte verplaatsing naar Chastre maken. Beide thuisploegen hebben voorlopig 12 punten verzameld en hopen mits een stunt wat dichter bij de subtop te geraken.

Moldavo en Louwel, respectievelijk vijfde en zesde met dertien punten, krijgen staartploegen voorgeschoteld: Moldavo moet naar de buren van Pelt, Louwel krijgt het bezoek van Club Luik. Achteraan gaat Tongeren op zoek naar hun eerste puntjes op bezoek bij RSC Anderlecht.

 

KVM B

Onze reserven moeten al om 9u30 de wei in als Heikant Berlaar op bezoek komt. Doorgaans vallen er weinig goals in duels tussen beide ploegen (één goal in de eerste drie ontmoetingen: Jasmien Van den Elsen gaf KV de zege in de bekerontmoeting tussen beide ploegen vorig seizoen), maar in de terugronde van vorig seizoen wisten de onfortuinlijk gekleurde Kempendochters wel met 5-2 te winnen van KVM.

Door een 1/18 is Heikant na een perfecte start teruggezakt naar de twaalfde plaats, terwijl onze Dames B ondanks een kleine misstap op Heist de fiere leider zijn en al zes matchen op rij wisten te winnen. Maar zoals iedereen weet: in voetbal is alles mogelijk.

Co-leider Loenhout krijgt een korte, maar pittige verplaatsing naar Beerse voorgeschoteld; nummer drie Antwerp (met zes punten achterstand maar nog een match tegoed) krijgt Hove over de vloer.

Tags: | | |