Terug 4 september 2017

KRC Genk – KVM: 2-0

Na de knappe prestatie van KVM A tegen Standard vorige week waren de verwachtingen hooggespannen voor het duel tegen Racing Genk. Een zeer zwakke eerste helft gaf Genk echter een voorsprong die KV in de (betere) tweede helft niet meer kon goedmaken.

(Alweer) slechte eerste helft

Tijdens de oefenwedstrijden was het een vaker vertoond patroon: een slechte eerste helft werd gevolgd door een betere tweede, maar het kwaad was al voor de rust geschied. Zo ook in de wedstrijd op Genk: voor rust dartelde de thuisploeg tussen de Mechelse lijnen en keepster Ellen Van Trier speelde een glansrol om Genk van een eerste goaltje te houden.

Uiteindelijk slaagde de thuisploeg er wel in om de doorbraak te forceren, maar daar had het wat arbitrale hulp voor nodig: een corner werd overduidelijk stilgelegd met de hand en dan binnen geknald, maar de man in het groen floot niet. De 2-0 was een opsomming van Genkse klasse en Mechelse fouten: met de rust stond de thuisploeg verdiend op een dubbele voorsprong.

Toch had de wedstrijd nog voor de rust kunnen kantelen toen de Genkse nummer 9 zich met een doldrieste tackle langs achter revancheerde op onze Kim Van Hoof. Ze kreeg echter geen rood (zelfs geen geel), maar wel een eerste van drie “laatste waarschuwingen”…

(Alweer) beter na de rust

Tijdens de rust schokte de kantine in Zwartberg een beetje – kenners vermoedden dat een lokaal stormfront lelijk huishield in de kleedkamers daaronder – maar er kwam na rust toch een ander KV uit de kleedmakers. Dat was deels letterlijk, want Shari Nijs en een nochtans verdienstelijke Charlotte Baumans hadden plaats moeten maken voor Shauny Polfliet en Elien De Wilde, maar ook de acht andere veldspelers stonden met een merkelijk andere attitude op het veld.

Duels werden nu meer en meer gewonnen en we noteerden af en toe ook Mechelse kansen. Liesl Dupont en Inge Heiremans vonden plots wel de weg door de Genkse defensie, maar de keepster verschalken zat er helaas niet in. Helemaal op het einde kreeg de ingevallen Aike Reijniers nog dé kans op de 2-1, maar de jongedame met het ongeluksgetal op de rug besloot net naast.

Samengevat: een verdiende nederlaag tegen een sterker Genk, maar mits wat meer ‘meeval’ in cruciale momenten voor de rust had een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden behoord… Volgende week volgt een nieuwe poging voor een eerste officiële uitzege van het seizoen: dan heet de tegenstander Merkem, in de derde ronde van de Beker van België…

Coach Jan De Bakker zag het alvast zo: “Dit Genk is niet meer hetzelfde als dat van vorig jaar. Ze hebben een hele sterke ploeg – misschien zelfs beter dan Wuustwezel vorig jaar, en die eindigden met tien punten voorsprong – en áls er al een ploeg voor hen eindigt, wordt dat de kampioen.”

Andere wedstrijden

KV zakt na deze nederlaag naar plaats zes: naast Genk hebben bovenaan het klassement ook Sterrebeek en OHL nog 6/6 na zeges tegen Pelt (2-5) en Sibret (2-3). Ook Club Luik (na een 1-1 op Standard) en Louwel (1-2 op Chastre) staan nog voor KV met 4/6. Onze tegenstander van de volgende speeldag, Moldavo, heeft na een 7-1-zege tegen Tongeren ook 3 punten, maar heeft een slechter doelsaldo.

Anderlecht is een van de zes ploegen die nog niet verloor – maar ook een van de zeven ploegen die nog niet won, na een 1-1 tegen Miecroob Veltem. Sibret, Chastre, Standard en Veltem hebben één punt, Pelt en Tongeren nog geen.

BewarenBewaren

Tags: | | |