KVM – Kontich: 2-1

Onze Dames B wonnen ook hun tweede wedstrijd in het kader van de Beker van Antwerpen: Kontich FC ging met 2-1 de boot in op de Kleine Malinwa. KV had het overwicht en kwam 2-0 voor, maar had geluk toen de bezoekers een ‘erg lichte’ penalty misten.

Kansarme eerste helft

Voor de rust viel er erg weinig te melden: beide ploegen verkozen controle boven aanval en bleven in het middenveld steken. Lotte Maes mikte een vrije trap net over en Lotte Cloet trapte een kanonskogel net naast, maar veel meer kansen waren er niet. Naar het einde van de eerste helft toe probeerde Kontich ook de neus aan het venster te steken, maar gevaarlijk waren de bezoekers niet.

Spannender dan nodig

De tweede helft begon uitstekend voor KV: Julie Buelens had (alweer) een heerlijke ingeving en krulde de 1-0 op het bord. KV kreeg nu helemaal het overwicht en Laura Vanholst en Kelly Ickmans vonden de dwarsligger op hun weg. Gelukkig had Lotte Cloet tussenin de 2-0 op het bord getrapt, want na de tweede keer lat prikte Kontich razendsnel tegen: met een goed uitgespeelde aanval werd het plots 2-1.

Met nog een kwartier te gaan zag de scheidsrechter – en alleen hij – hands van Mart Geerts in de zestien: geel voor KV en elfmeter voor Kontich. Gelukkig dwong de présence van keepster Katinka Smits de penaltyneemster tot een misser en geschiedde gerechtigheid.

Naar het einde toe werd de wedstrijd weer minder interessant: de penaltybeslissing leek het vertrouwen bij KV wat te hebben gefnuikt en de bezoekers hadden vaak meer oog voor Mechelse speelsters dan voor de bal. Alleen Lotte Cloet kon nog eens uitbreken, maar de 3-1 zat er niet meer in.

Klassement

KV is zo één van de vier clubs die 6/6 haalden in hun eerste twee matchen, maar heeft veruit het slechtste doelsaldo (+3, tegenover +15 voor Lentezon, +10 voor Loenhout en +8 voor Wuustwezel). In dat opzicht is het jammer dat Vrij Arendonk forfait gaf: de drie punten voor KV zijn leuk meegenomen, maar de +3 voor het doelsaldo is veel minder dan de verhoopte marge die de match zou hebben opgeleverd.

De volgende opdracht voor onze Dames B is Maria-ter-Heide: beide clubs maken woensdagavond onderling uit wie van de twee doorgaat naar de kwartfinale (al is er ook een kleine mogelijkheid dat beide ploegen zich kwalificeren).

KLASSEMENT BEKER VAN ANTWERPEN

Stand na twee speeldagen