Terug 18 september 2017

KVM – Moldavo: 3-1

Na de zure nederlagen tegen Genk en Merkem was het zaterdag tijd voor onze Dames A om weer aan te knopen met de zege. Dat leek lang niet te lukken, maar twee goals van Liesl Dupont gaven KV toch nog de drie punten.

Bewogen eerste helft…

KV was nochtans voorspoedig aan de match begonnen: Moldavo werd tegen het eigen doel gedrukt en de eerste kansen waren dan ook Mechels. Inge Heiremans scoorde al na acht minuten de 1-0 en twee minuten later kreeg KV alweer een enorme kans. Onze aanvalsters waren zeker dat de bal over de lijn – en met de hand – gestopt werd door de verdediging, maar voor ons en voor de scheidsrechter was dat onmogelijk zeker te zien.

Dat was wel het sein voor de bezoekers om wat terug te doen. Echt uitgespeelde kansen waren daar niet bij, maar KV kwam wel goed weg als de bezoekers twee vrije trappen maar net naast plaatsten. Moldavo had dan weer heel erg veel geluk dat na een mooie aanval het schot van Liesl Dupont op de paal strandde.

De bezoekers hadden nog veel meer geluk dat een slecht ingeschatte terugspeelbal hen zomaar op weg zette naar de 1-1, een cadeau dat ze uiteraard niet zomaar weigerden. Daarna ging het goed over en weer, met nog kansen voor beide ploegen, maar de ruststand was 1-1.

Nog meer commotie na de rust

KV schoot na rust uit de startblokken en versierde al na 57 seconden een grote kans via Inge Heiremans. Laura Baetens en Elien De Wilde konden ook de bezoekende doelvrouw niet verschalken, en dan viel de match een beetje stil.

Dat veranderde evenwel met de inbreng van Aike Reijniers, die haar enigszins ongelukkige invalbeurt tegen Merkem compenseerde met een heel belangrijke inbreng in deze match. In de 72e minuut zette ze een actie op die uitmondde in de 2-1 van Liesl Dupont. KV weer gelanceerd, en diezelfde Dupont was iets later weer bijna op de juiste plek voor de derde goal.

De meest betwistbare fase viel echter aan de andere kant te noteren, en het eerste deel leek wel een doorslagje van de beslissende fase van vorige week (ook toen bij een Mechelse voorsprong van één goal). Een aanvalster ging aan Ellen De Wilde hangen en bracht haar ook ten val, maar ging dan gezellig mee liggen. Dit keer geen rood, maar ‘slechts’ geel voor het slachtoffer.

Toen Els Tobback de bal wilde terugspelen naar de plek van de fout, week die echter af en kwam tegen de scheidsrechter terecht. Die was de gele kaart aan het noteren en had dus niet kunnen zien dat er absoluut geen verkeerde intentie bij aan te pas kwam – en trok meteen rood. Alweer consternatie alom bij KV, maar dat kon uiteraard niet helpen…

Gelukkig leverde die vrije trap niets op en kon alweer Liesl Dupont – op aangeven van alweer Aike Reijniers – de bevrijdende derde goal maken! De bezoekers kwamen ook nog een paar keer dreigen, maar Katinka Smits liet zich niet verrassen. Eindstand 3-1 dus: een winst die toch heel gemengde gevoelens oproept…

Andere wedstrijden

Van de vijf ploegen die voor KV hadden postgevat na speeldag twee, moesten er vier tegen elkaar. Genk versloeg Luik met 2-5 en blijft leider, OHL klopte Louwel met 1-6 en heeft ook nog steeds geen punten verloren. Luik en Louwel blijven op vier punten en zakken zo weer onder KV, dat nu vierde is. Ook Sterrebeek won immers (met 3-1 van Standard) en heeft drie punten voorsprong op onze Dames.

Anderlecht is ook nog steeds ongeslagen: na twee draws volgde nu een eerste overwinning, thuis tegen Esperanza Pelt. Ook Sibret (1-8 op Tongeren) en Chastre (4-1 tegen Veltem) pakten hun eerste overwinning en komen op een gedeelde zesde plek met vier punten.

Moldavo zakt naar plaats tien met 3/9, op de degradatieplaatsten staan alle ploegen die nog niet wonnen: Standard en Veltem hebben 1/9, Pelt en Tongeren nog 0/9.

Volgende wedstrijd

Komend weekend is er geen competitievoetbal in nationale omdat de Red Flames hun WK-kwalificatietornooi beginnen. Op 30 september volgt dan de verre uitstap naar Sibret.

BewarenBewaren

Tags: | | |