Terug 16 oktober 2017

KVM – OHL: 1-2

KVM A moest dit weekend de wei in tegen OHL, een van de twee ploegen die nog foutloos waren in Tweede klasse B. In de beginfase zagen we meteen waarom: OHL speelde verzorgd opbouwend voetbal waar KV niet meteen een antwoord op vond.

Keepster houdt OHL recht

Het balbezit was dan wel vaak voor OHL, maar echt gevaarlijk waren de bezoekers daar niet mee. KV sneed daarentegen meermaals als een mes door de verdedigende boter, maar Liesl Dupont, Lore Torfs en Inge Heiremans stuitten in de beginfase op een uitstekende Leuvense doelvrouw.

In het tweede deel van de eerste helft staken de bezoekers wel een paar keer hun neus aan het venster, maar Ellen van Trier echt bedreigen zat er niet in. Dan was KV aanvallend actiever, maar de afwerking zat niet mee. Shauny Polfliet en Laura Baetens mikten enorme kansen net over, de normaal zo betrouwbare Inge Heiremans mocht alleen op doel af maar probeerde de keepster te dribbelen in plaats van te lobben – en dat bleek een verkeerde keuze. Ook de lat wou niet meewerken en zo ging KV ondanks een karrenvracht aan kansen rusten bij 0-0.

 

Frustrerende slotfase

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: een zorgvuldig opbouwend OHL, een snel uitbrekend KVM, maar geen goals. Anne-Sophie Nys en Liesl Dupont herhaalden de ‘fouten’ van Inge Heiremans voor de rust (respectievelijk door op de lat te knallen en de keepster proberen te omspelen en zich de bal te laten afsnoepen), maar de goal wilde niet vallen.

Een ijzeren wet in het voetbal dicteert dan dat je het deksel op de neus krijgt, en dat gebeurde ook nu: vanuit nochtans duidelijk buitenspel kon OHL oprukken en Ellen Van Trier kansloos achterlaten. KV reageerde meteen met twee grote kansen, en het was Liesl Dupont die haar huidige club op gelijke hoogte bracht van haar vorige.

Erop en erover, denk je dan: in de 91e minuut kreeg KV nog een reuzekans via Ashley Faith Hall, maar die mikte het leer op de paal. En het werd nog extra pijnlijk voor de thuisploeg, want op de counter scoorden de bezoekers – die buiten de 0-1 eigenlijk zo goed als niets hadden laten zien in die tweede helft – alsnog de winning goal. Euforie bij OHL, frustratie bij de thuisploeg… maar de score veranderde niet meer.

 

Elders

Zo leed KV een zure nederlaag ondanks een zeer goeie prestatie en een karrenvracht aan kansen. Geel&rood zakt zelfs naar de vijfde plaats, want ook Sterrebeek (1-0 tegen Moldavo) en Louwel (3-2 tegen Tongeren) wonnen en springen over KV. Datzelfde Tongeren, nog steeds puntenloos, is volgende week onze tegenstander. Waakzaamheid is echter geboden, want vorig seizoen pakte Tongeren zijn eerste punten… thuis tegen KVM.

Coach Jan De Bakker (en uw verslaggever) waren ondanks het frustrerende slot toch erg tevreden over de prestatie van de Mechelse Dames, die tegen een sterk OHL erg veel kansen creëerden. Ander goed nieuws kwam er van de B-ploeg, want zij komen mee aan de leiding na een knappe zege tegen het voordien nog foutloze Loenhout SK.

BewarenBewaren

Tags: | | |