KVM – Sinaai: 2-1

De KVM Dames hebben hun opmerkelijke bekerreeks nog met nog een eenheid verlengd: door de 0-1 om te buigen naar een 2-1 tegen GFA Sinaai behouden ze hun ongeslagen status tegen ploegen van hetzelfde of een lager niveau – en dat al dertien wedstrijden lang.

Weer geen succesvolle eerste helft

Makkelijk had KV het nochtans niet tegen de collega-tweedeklasser en drievoudig bekerwinnaar: pas in de 72e minuut kwam de Mechelse voorsprong op het bord. Kansen hadden onze Dames genoeg (we telden er zeventien), maar altijd liep er wel iets mis: de keepster van de bezoekers leverde een erg verdienstelijke prestatie af, de lat gunde Inge Heiremans voor de rust de gelijkmaker niet en anders was er altijd wel een te scherpe pass of stak er een bezoekend voetje tussen.

Gemengde gevoelens dus bij de rust: ondanks een karrenvracht aan kansen en af en toe erg mooie combinaties stond er wel een achterstand op het bord na een vroeg cadeautje van de Mechelse defensie. Wel leefde bij de thuisploeg de hoop dat de Oost-Vlamingen hun harde werk geen negentig minuten zouden kunnen volhouden en dat er na de rust dus meer openingen zouden komen.

En zo geschiedde…

In de tweede helft voerde KV de druk nog op, maar de kansen voor vooral Liesl Dupont troffen geen doel of vonden de keepster op hun weg. Die laatste moest zich echter wél gewonnen geven toen Inge Heiremans met een verschroeiend schot de gelijkmaker aantekende.

Dan duurde de zoektocht naar de zoektocht naar de verdiende voorsprong heel wat minder lang: Lore Torfs mikte een vrije trap perfect op de kruin van alweer Inge Heiremans, en die zorgde elf minuten na de 1-1 voor de tweede Mechelse goal.

In het laatste kwartier hing een verdienstelijk Sinaai tegen de touwen en behield een voor het overige secure Mechelse defensie de voorsprong. Invalster Hannelore Heyligen zette Laura Baetens nog bijna op weg naar de 3-1, maar haar inzet ging aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn. Ook de onvermoeibare Charlotte Baumans kreeg geen individueel loon naar werken, maar KV vond wel alweer de weg naar de derde bekerronde.

Reeksgenoten?

Ook twaalf reeksgenoten moesten aan de bak in de tweede bekerronde, en dat deden ze met erg wisselende resultaten: zo viel het doek al meteen voor Anderlecht B op bezoek bij provincialer Bosdam Beveren (2-0). Club Luik (3-2 op Cerkelladies), Standard (1-0 op USGTH), Genk (2-1 op Egem), Tongeren (4-0 op Maria-ter-Heide) werden meteen uitgeschakeld door een club uit Tweede klasse A. Er waren ook twee rechtstreekse duels tussen reeksgenoten: MoldavoSibret (3-0) en PeltChastre (uitslag nog niet officieel ingevoerd).

Wel door zijn Sterrebeek (0-12 op Davo Puurs), Louwel (6-0 tegen Olsa Brakel) en Miecroob Veltem (3-2 tegen KSK Beveren). OHL zag zijn duel met Longlier uitgesteld. Dat geeft de volgende wedstrijden voor de derde ronde:
Diksmuide-Merkem – KVM
Pelt/Chastre – Eva’s Tienen
OHL/Longlier – USGTH A (de winnaar van deze match gaat op bezoek bij de winnaar van Merkem-KV)
Standard B – Sterrebeek
Miecroob Veltem – Moldavo B