KVM – Standard: 6-0

KVM opende de nieuwe competitie met een zesklapper: Standard werd met 6-0 naar huis gestuurd dankzij vijf goals van Liesl Dupont.

Gelijkopgaand kwartier

In de eerste vijftien minuten leek er nochtans weinig aan de hand voor Standard, dat begon met een aantal mooie combinaties en druk naar voor op het Mechelse doel – hoewel echt gevaar er niet uitkwam.

Gaandeweg nam KV echter het overwicht en Liesl Dupont, Inge Heiremans en Charlotte Baumans konden net niet afwerken. Voor de eerste was dat uitstel van executie, want in minuut 20 werkte onze nummer 9 wel het eerste Mechelse competitiedoelpunt tegen de touwen – nog geen twee minuten later gevolgd door nummer twee.

KV heerste, Standard zag af. Nog eens zes minuten later redde de Luikse keepster een poging van Charlotte Baumans, maar Shari Nijs liftte de bal doodleuk over keepster en doellijn: 3-0!

Wie dacht dat de Luikenaren dan zouden instorten, had het verkeerd voor. Een snelle incisie later moest Ellen Van Trier met een enorme tijgersprong de 3-1 uit haar rechterbenedenhoek houden. Liesl Dupont lukte haar derde doelpunt in twaalf minuten: goed voor de eerste KV-hattrick van het seizoen en de 4-0 ruststand – al zaten nogmaals Dupont en ook Laura Baetens nog voor de rust dicht bij de forfaitcijfers.

Getemperde tweede helft

Ook na de rust bleef KV op zoek gaan naar meer goals, wat de bezoekers maar matig konden appreciëren. Af en toe doken venijnige foutjes op, wat Standard twee gele kaarten opleverde. De zin bij de thuisploeg om al te veel ‘gallery play’ op de mat te leggen, werd dan ook al snel minder. Ook de lat weigerde mee te werken aan het oplopen van de score.

Tot Lotte Maes de alweer uitstekende Charlotte Baumans kwam vervangen: want met zowat haar eerste baltoets zette ze Liesl Dupont op weg naar de 5-0. Twee minuten later kon diezelfde nummer vijftien alleen op doel af en moest een bezoekende verdedigster aan de noodrem trekken. Geel en vrije trap, maar die leverde niets op.

Dat was echter nog niet het orgelpunt, want Inge Heiremans mocht nog twee keer op wandel door de Luikse defensie. Een eigen schot strandde op de vingertoppen van de Luikse keepster, maar haar afleggertje twee minuten later leverde Liesl Dupont haar vijfde doelpunt op.

Na de 6-0 speelde KV de wedstrijd rustig uit: de verdediging met Ellen De Wilde, Lore Torfs (na een uurtje Hannelore Heyligen), Els Tobback en Anne-Sophie Nys (in regie van Kim Van Hoof) kwam geen moment in de problemen en handelde alle pogingen tot aanval secuur af. En voor de volledigheid: de piepjonge Aike Reijniers mocht haar eerste speelminuten in Tweede klasse laten optekenen.

Andere wedstrijden

Opdracht volbracht dus voor KV, maar volgende week wacht een enorme klip. De tegenstander van dienst, Racing Genk, is immers de eerste leider na een 0-15 zege op Tongeren.

Van de zes nieuwkomers in de reeks kon alleen Club Luik de drie punten pakken: zij wonnen met 3-1 van Esperanza Pelt. Ook Moldavo (4-0 op OHL) en Veltem (9-1 op Sterrebeek) verloren, Anderlecht en Chastre deelden de punten (1-1). De runner-up van vorig jaar, Sibret, kwam niet verder dan 1-1 op het veld van Eendracht Louwel.

In de voorlopige stand tellen Genk (doelsaldo +15), Sterrebeek (+8), KV (+6), OHL (+4) en Club Luik (+2) drie punten.