Maria-ter-Heide – KVM: 0-3

In een (te) spannende wedstrijd won KVM B van Maria-ter-Heide en plaatste zich zo met 12/12 voor de kwartfinale van de Beker van Antwerpen. Aike Reijniers (2) en Lotte Cloet zorgden voor de goals.

Overwicht, maar geen goals, voor de rust

De opdracht voor onze Dames B was duidelijk in die laatste poulewedstrijd: een punt was genoeg voor de kwartfinale, maar met een nederlaag ging de thuisploeg op doelsaldo over KV. Geel-en-rood had dat duidelijk goed begrepen en trok meteen ten aanval: Kelly Ickmans en de combinatie Lotte Maes/Cloet maakten de aanvallende intenties van de bezoekers meteen duidelijk.

Toch kreeg ook KV een flinke waarschuwing: Katinka Smits gaf de bal cadeau aan een groen-witte aanvalster, maar die gaf het geschenk mét strik en al gewoon terug. Sein voor KV om een versnelling hoger te schakelen: Lotte Cloet, Lotte Maes en Aike Reijniers konden allemaal aanleggen, maar de bal wou er niet in.

Malinwa bleef kansen krijgen en missen: Carine Van de Vorst kopte een corner in een bos spelers en Farah Erchouk verschalkte bijna de keepster, maar die deed nog net op tijd haar benen dicht. Diezelfde keepster wachtte iets later net lang genoeg om ook de elfmeter van Farah Erchouk te pakken, na voorafgaand Brasschaats handspel in de zestien.

Vlak voor rust kregen beide ploegen nog één grote kans: een vrije trap van de thuisploeg ging net over, waarna Lotte Maes op een snelle uitbraak de paal trof. Niets aan te doen: met 0-0 (en virtuele kwalificatie voor KV) gingen de 22 de rust in.

Loon naar werken na rust

Na rust hetzelfde spelbeeld: druk van KV en flink wat kansen, maar geen goals. Aan de andere kant moest Katinka Smits heel goed opletten voor een verraderlijk schot van de thuisploeg, maar dat deed ze gelukkig ook.

Met de inbreng van het jonge geweld Julie Buelens en Annet Heuten kwam de match dan toch in een definitieve plooi te liggen: KV dook steeds vaker voor het Brasschaatse doel op en met een knappe individuele inspanning kon Aike Reijniers in de 78e minuut eindelijk het slot openbreken.

Maria-ter-Heide moest nu nog twee keer scoren in twaalf minuten, en dat leek toch wat te veel gevraagd van de thuisploeg. Toch was het wel meteen na de 0-1 bijna raak met een reeks corners, maar de Mechelse verdediging en Katinka Smits stonden pal.

In de slotfase dikte de score nog aan tot 0-3 na een prachtige actie van Annet Heuten en dito afwerking van Lotte Cloet (82′) en de tweede goal van Aike Reijniers (87′). De laatste kans was nog voor de moedige thuisploeg, maar Katinka Smits zag haar ‘clean sheet’ niet meer besmeurd worden.

Drie op een rij

KVM B moest voor de derde keer op rij in de poulefase van de Beker van Antwerpen naar Maria-ter-Heide, en won ook voor de derde keer op rij (na een 0-7 en 1-7 in de voorgaande jaren). De twee voorbije keren sneuvelde KV telkens in de kwartfinale, twee keer op bezoek bij Kontich en twee keer met 2-1.

Dat zal deze keer niet meer gebeuren: Kontich kwam in de poulefase al op bezoek bij KV en verloor er met 2-1, waardoor ze ondanks een 8-0 overwinning tegen Zammel met het allerkleinste verschil (zelfde puntenaantal, zelfde doelsaldo, maar minder gescoorde doelpunten) de duimen moeten leggen tegen Wuustwezel.

In onze groep behaalde enkel Loenhout ook 12/12 (en wint met een beter doelsaldo), Lentezon Beerse en Wuustwezel gaan met 9/12 ook door naar de kwartfinale. In de trommel worden ze vergezeld door vier ploegen van poule 1: Vosselaar en Westerlo (12/12) en Berchem Sport en de tweede club uit Mechelen, Sporting.

Volgende wedstrijd

Zaterdag gaat KVM B op bezoek bij Herenthout op zoek naar de eerste competitiezege: de tegenstander haalde 6/12 in dezelfde groep als KVM met zeges tegen Rauw Sport (0-6) en Schilde (2-1) en nederlagen tegen Wuustwezel (0-1) en Loenhout (5-0).

Die wedstrijd wordt gelijktijdig met die van de A-ploeg (op Racing Genk) afgewerkt, maar als de techniek mee wil zal in het liveverslag ook ruimte zijn voor de wedstrijd van de B’s.