Terug 21 augustus 2017

Puurs – KVM: 2-4

De eerste officiële match van dit seizoen stelde onze B-ploeg in de Beker van Antwerpen tegenover Davo Puurs. De thuisploeg kwam 2-0 voor, maar na een knappe remonte won KV met 2-4.

Slechte eerste periode

Het begint een slechte gewoonte te worden dit seizoen, maar voor de rust was KV alweer nergens. Het kleine veld van Puurs maakte het onmogelijk om veel druk te ontwikkelen en de thuisploeg hield de rangen goed gesloten. Uitbreken kon Puurs af en toe wel: een misverstand na 27 minuten luidde de 1-0 in en zonder een goede ingreep van Katinka Smits stond het nog voor de rust 2-0.

Na de rust had KV de wind in de zeilen en probeerden de bezoekers de thuisploeg toch naar achter te drukken, maar meteen volgde een koude douche. Een misverstand in de Mechelse defensie zorgde alweer voor een cadeaugoal en een verdubbelde achterstand.

Knappe remonte

In de beker van Antwerpen kan elk puntenverlies fataal zijn (zelfs een 12/12 is geen garantie op kwalificatie voor de kwartfinales) en dus ging KV in de tweede helft naarstig op zoek naar goals. Dat leverde al snel de 2-1 op als Lotte Maes een uitstekende pass richting Aike Reijniers verstuurde, die de keepster sluw verschalkte.

Door de toegenomen druk kwam er echter meer ruimte voor Puurs, en keepster Smits kon nog net tussenbeide komen om na een scherpe counter de 3-1 te vermijden. Pas in de 80e minuut lukte het KV dan toch om gelijk te maken: Charlotte Crauwels mikte het leer na een hoekschop knap in doel.

De kopjes gingen omlaag bij Puurs en het jonge ex-Lierse geweld bij KV nam de overhand. In de 82e minuut zette Aike Reijniers Julie Buelens op weg naar de 2-3 drie minuten later waren de aangever en de afwerker exact dezelfde voor de 2-4!  Drie punten voor KVM dus, maar door de zwakke eerste helft is dat slechts goed voor een zesde plaats op veertien ploegen (door het doelsaldo).

Andere uitslagen

(Voor jullie gemak gesorteerd op doelsaldo, dan hoeft een klassement na één speeldag nog niet)
Hove Sport – Wuustwezel B 7-1
Maria-ter-Heide * – Loenhout 1-6
Kontich * – Schilde 5-0
Vrij Arendonk * – Zammel 3-6
Lentezon Beerse – Rauw Sport 3-0
Herenthout – Wuustwezel A 0-1

Ploegen met een * zijn onze tegenstanders: woensdag krijgen we de huidige nummer drie, KFC Kontich, over de vloer.

KLASSEMENT BEKER VAN ANTWERPEN

Bekijk het volledige klassement

Lees Meer

BewarenBewaren

Tags: | | |