Sibret – KVM: 2-3

400 km verplaatsing leverden veel goals, veel stress en een grote opluchting op. KV was 70 minuten de betere ploeg, maar kreeg het op het einde nog heel warm.

Veel beter voor rust

De wedstrijd begon met twee kleine kansjes voor Sibret, maar KV speelde in de eerste helft erg volwassen en kwam op voorsprong dankzij een owngoal van de thuisploeg op aangeven van Lore Torfs. Dat opende de sluizen voor een resem Mechelse kansen, maar Els Tobback (net naast) en Inge Heiremans (lat) konden de voorsprong net niet verdubbelen.

De thuisploeg had het meeste balbezit, maar kon daar weinig mee aanvangen. Tot grote kansen kwam het niet, en het was integendeel KV dat de grootste kansen bleef krijgen. Laura Baetens ramde een vrije trap naar de keepster van de thuisploeg: die loste en de goed gevolgde Liesl Dupont kon koeltjes binnentikken. Met een 0-2 op het bord gingen de ploegen rusten.

(Te) spannend slot

De tweede helft begon uitstekend voor KV: Inge Heiremans maakte er 0-3 van, en KV drukte de thuisploeg nu helemaal weg. De combinatie Dupont/Heiremans had veel meer kunnen scoren, maar het bleef 0-3: geen vuiltje aan de lucht leek het, gezien het spelbeeld waarin Sibret geen kansen bij elkaar gevoetbald kreeg.

Met nog tien minuten te gaan kantelde de wedstrijd dan toch: de snelle Marie Meunier mocht vanuit randje (?) buitenspel doorgaan en de thuisploeg terug in het spel brengen. Dan ging het ineens snel, want iets later kopieerde de thuisploeg de tweede Mechelse goal: verre vrije trap, redding van de keepster, maar goed gevolgde aanvalster en 2-3: voor Meunier de derde goal van de middag.

Twijfel sloop in de Mechelse rangen, de thuisploeg rook bloed. Beide ploegen kregen nog een aantal heel grote mogelijkheden en de eindstand had even goed 4-6 kunnen zijn, maar in de zeven minuten extra tijd kwam er geen doelpunt meer bij. KVM won dus met 2-3 op Sibret en springt zo naar de tweede plaats achter het ongrijpbare Racing Genk: de Limburgers wonnen de topper tegen Sterrebeek immers met liefst 5-0.

Volgende week is er geen competitievoetbal, binnen twee weken komt OHL op bezoek. Zij zagen hun wedstrijd van dit weekend en tellen net als KV en Sterrebeek 9 punten, maar dan wel uit drie matchen.