Terug 18 augustus 2018

Een kennismaking met onze nieuwe T1!

Straks vat KVM het seizoen aan met een nieuw trainersduo: Marc Feyaerts heeft de B-ploeg overgenomen van Chris Venstermans, Erwin Vancauwenberghe nam de scepter van de A’s over van Jan De Bakker. Een kennismaking met de nieuwe hoofdcoach drong zich op.

 

Erwin, stel jezelf eens even kort voor?

Ik ben Erwin Vancauwenberghe, 45 jaar oud en heb een gelukkig gezinnetje met een vrouw en twee kinderen. Ik heb zelf zowat heel mijn leven voetbal gespeeld, maar na de plotse dood van mijn beide ouders was de goesting weg. Het zwarte gat werd opgevuld door een nieuwe passie, namelijk lopen. En met succes, als ik dat van mezelf mag zeggen, want mijn PR op de marathon heb ik op 2u56 kunnen stellen!

Omdat mijn oudste dochter zelf ook is gaan voetballen, ben ik ook weer trainingen en wedstrijden beginnen bezoeken en zo ben ik weer in het voetbalwereldje gerold. Eerst werd ik trainer van de U15 in Sinaai en daarna heb ik daar de A-ploeg naar twee ereplaatsen op rij geleid. Door interne aangelegenheden voelde ik me genoodzaakt daar vorig jaar mijn ontslag te geven.

 

Waarom heb je gekozen voor KV?

Ik heb altijd al een sympathie gehad voor KV Mechelen: in mijn jeugd hadden we zelf jarenlang een minivoetbalploeg met als naam Malinois!

Vorig jaar, als coach van Sinaai, heb ik twee keer tegen de dames van KVM gespeeld, en zo kreeg ik ook inzicht in hun potentieel… want dat is er zeker! Na een onderhoud met het bestuur was het helemaal zeker: ik werd hier trainer!

 

Wat heb je geleerd uit de voorbereiding?

We hebben duidelijk gezien dat de groep enorm gretig is en vastbesloten om er het beste van te maken. Ook met de medetrainers is de samenwerking opperbest. De stage was alvast een succes, waar we hopelijk de basis gelegd hebben voor een mooi seizoen.

Onze resultaten in de voorbereiding mogen best gezien worden, met winst tegen Gent en en een gelijkspel tegen Kontich. De nederlaag op Melsele laten we even in het midden, dat kan altijd gebeuren. Maar we zien wel dat er veel mogelijk is met deze groep!

 

Wat is je doel voor dit seizoen?

De bedoeling voor dit seizoen is mooi verzorgd voetbal te brengen en zo hoog mogelijk te eindigen.

Wat de competitie betreft werken we van wedstrijd naar wedstrijd en zien we wel waar we terechtkomen. De ervaring heeft mij immers geleerd dat je met grote uitspraken niks koopt. Als trainer hoop ik ook op een nauwe samenwerking met de supporters, maar daarover zal ik meer onthullen tijdens het seizoen.

 

Eerst nog de bekermatch tegen Wezemaal: hoe schat je die in?

Momenteel hebben we te kampen met enkele lichtgekwetsten waardoor we nog niet op volle sterkte staan. Wezemaal heeft al een mooi bekerparcours afgelegd: drie keer gewonnen, 34 doelpunten voor en 0 tegen. We gaan deze tegenstander zeker niet onderschatten, maar gaan wel vol voor de volgende ronde!

Bedankt voor je tijd, en hopelijk vieren we samen een prachtseizoen!

Tags: |