Terug 29 juni 2018

Seizoen 2018/19: loting Beker van België

Vanochtend werd in Brussel geloot voor de eerste rondes van de Beker van België. Mits winst tegen een oude bekende in de eerste wedstrijd mag KV zich opmaken voor de komst van Tongeren.

3x thuis

Heel onvriendelijk was de lotjestrekker niet voor Geel&Rood: de eerste drie wedstrijden zou KVM mits winst allemaal thuis afwerken. Na een tweederondewedstrijd (tweedeklassers zijn in de eerste ronde vrijgesteld) tegen een provinciale ploeg volgt (mits winst) een thuiswedstrijd tegen klepper DV Tongeren. Stunt KV op 8 september tegen de subtopper van een reeks hoger, dan is de volgende tegenstander hoogstwaarschijnlijk… kampioen Kontich.

 

Er komt wel een ingewikkeld schema aan te pas om de eerste tegenstander te bepalen, want die heeft er dan al twee of drie wedstrijden opzitten. De winnaar van Havinnes (tegenstander in ons eerste seizoen Derde klasse: 1-4 en 5-1 winst) tegen Eendracht M-Opwijk (vorig seizoen tegenstander in een oefenmatch: 0-1 winst) neemt het op tegen KSV Bredene; de winnaar van Ranst (tegenstander in onze allereerste officiële match ooit: 13-0 winst) – Wezemaal (tegenstander in ons eerste seizoen Tweede klasse: 6-0 en 0-6 winst) komt uit tegen FC Ellezellois (in 2015 nog tegenstander in de beker: 14-0 winst). De beide winnaars van die duels maken vervolgens op 11 augustus uit wie de eerste officiële tegenstander van KVM wordt in dit nieuwe seizoen.

 

Terwijl wij (hopelijk) op 8 september Tongeren over de vloer krijgen, speelt Kontich FC tegen de winnaar van de Naamse kampioen (en onze nieuwbakken reeksgenoot) Couvin-Mariembourg en OLSA Brakel, dat vorig jaar elfde werd in Tweede nationale A en pas door een paar forfaits het behoud kon verzekeren. Als alles normaal verloopt is Kontich dus op 13 oktober de tegenstander van de winnaar van KVM-Tongeren.

 

Kort samengevat ons speelschema:
* 11 augustus: 1e ronde (vrijgesteld)
* 18 augustus: 2e ronde (KVM thuis, tegenstander op 11/8 te bepalen)
* 8 september: 3e ronde KVM – Tongeren (mits winst in R2)
* 13 oktober: 4e ronde KVM – Kontich/Couvin/Brakel (mits winst in R3)

De loting voor de verdere rondes gebeurt later.

Tags: |