Terug 26 juni 2018

Seizoen 2018/19: wat weten we al?

Vanavond trappen de KV Mechelen Dames het seizoen af met een infovergadering/voorstelling van het nieuwe seizoen. Veel blijft bij het oude, maar er is ook heel wat nieuws te rapen en er is ook vanalles dat we nog niet weten. Een overzicht.

 

Eerst en vooral willen we stilstaan bij het overlijden van Marc Lesenfants, die een van de leidende figuren was in de beweging om het vrouwenvoetbal op een hoger niveau van kwaliteit en bekendheid te krijgen. Vanuit KV Mechelen wensen we zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

 

Structuur

Beetje bij beetje bouwt de damesafdeling van KV Mechelen aan een goede structuur die de hoge ambities moet kunnen dragen en waarmaken. Helaas heeft Kris Verschaeken wegens persoonlijke redenen beslist het KVMD-bestuur te verlaten. Het nieuwe bestuur, waarin naast Marie-Paule De Bell en Loes Artoos nu ook Joost Buttiens en Maarten Reul plaats nemen, houdt er uiteraard aan om ‘Kriske’ te bedanken voor haar jarenlange inzet. Hoe de nieuwe structuur juist in elkaar zit, zal vanavond uit de doeken worden gedaan op de infovergadering.

 

Sportieve staf

Ook de sportieve staf wordt grondig vernieuwd: trainers Jan De Bakker en Chris Venstermans verlaten KV met een mooie ereplaats voor hun kern, en ook hen zijn we uiteraard erkentelijk voor de mooie seizoenen die ze ons hebben doen beleven. Assistent-trainer Ilse Laarmans en keeperstrainer Diederik Moerenhout krijgen het gezelschap van Erwin Vancauwenberghe en Marc Feyaerts, die respectievelijk de A-kern en de B-kern onder hun hoede gaan nemen. In de loop van juli zullen de nieuwe krachten traditiegetrouw uitgebreid worden voorgesteld op deze website.

 

Speelsters

Bij een nieuw seizoen horen ook nieuwe spelers. Ook zij zullen vanavond officieel voorgesteld worden op de infovergadering en in de loop van juli hun zegje mogen doen op deze website. Helaas wil een nieuw seizoen ook zeggen dat we afscheid moeten nemen van een aantal speelsters, waarvan sommigen jarenlang alles hebben gegeven voor geel en rood en die we daarvoor uiteraard ook heel erg dankbaar voor zijn.

 

Wedstrijden

Vijf tegenstanders krijgen onze speelsters in de voorbereiding voor de voeten geworpen: na opener Sparta Lombeek zijn dat kleppers Svelta Melsele, AA Gent, Kontich FC en Club Brugge.

 

De vier tegenstanders voor de Beker van Antwerpen zijn ook al bekend: daarin kreeg KV de zwaarst mogelijke loting te verduren met de nummers drie en vier van vorig seizoen (Heist B en Kontich B) en daarnaast twee ploegen die door de opname van KVV-ploegen moesten zakken naar Tweede provinciale: Berlaar Heikant en Davo Puurs.

 

Voor de nationale Tweede klasse zijn de reeksen nog niet 100% officieel, dus we geven ter informatie enkel het voorstel voor reeks B mee. Blijft die behouden, zal KVM zich net als vorig jaar moeten verplaatsen naar Moldavo, Anderlecht, OHL, Club Luik, Standard Luik, Sibret en Chastre. Nieuw in de reeks (zouden) zijn: degradant Tienen en provinciaal kampioenen Wolvertem-Merchtem, Oudergem, Bokrijk, La Louvière en Couvin. Zij vervangen kampioen Racing Genk, de verdwenen ploegen Sterrebeek en Louwel en de degradanten Pelt, Tongeren B en Veltem.

 

De B-kern treedt nog een seizoen in Eerste provinciale aan: zij krijgen net als vorig jaar Antwerp, Herenthout, Hoogstraten, Hove Sport, Lentezon Beerse en de B-ploegen van Heist, Kontich, Maria-ter-Heide en Wuustwezel tegenover zich. Berchem Sport, Blauwvoet Oevel, Ranst, Vosselaar, Westerlo en Westmalle promoveren uit lagere reeksen, Noorse (Kapellen) en VDP (Kontich) komen over van de KVV.

 

Voor de nationale beker ten slotte vindt de loting deze week vrijdag plaats. Van zodra er meer nieuws is over de kalenders, vinden jullie die uiteraard zo snel mogelijk op onze site.

Tags: