Terug 9 april 2019

Voorzitster Marie-Paule De Bell geeft uitleg bij dubbele promotie

Vorige week kregen onze beide teams goed nieuws van de Belgische voetbalbond. Zowel de eerste als de tweede ploeg mogen promoveren. Geen van beide speelde echter kampioen, dat vraagt dus om een woordje uitleg van voorzitster Marie-Paule De Bell.

Onze eerste ploeg stijgt van tweede nationale naar eerste nationale. En de tweede ploeg, die tot en met dit seizoen in provinciale speelde, neemt de plaats van de eerste ploeg in tweede nationale in. Het gaat echter niet om een sportieve promotie, maar dankzij een reglementswijziging van de voetbalbond kunnen beide teams toch stijgen.

“De KBVB is volop bezig met de reeksen in het vrouwenvoetbal te herschikken”, zegt voorzitster Marie-Paule De Bell. “Eén van de maatregelen was dat clubs die een herenteam in het profvoetbal hebben hun vrouwenteams konden opgeven voor één van de hogere reeksen. Dit is een erg mooie kans die we dan ook niet wilden laten schieten. We schreven onze ploegen in in eerste en tweede nationale en vorige week kregen we groen licht van de voetbalbond.”

Een geschenk uit de hemel

Maar promoveerde KV Mechelen Dames niet liever sportief naar eerste nationale? “Natuurlijk wel”, zegt de voorzitster. “Maar daar grepen we voorlopig telkens naast. We zijn gestart in het seizoen 2002-2003. Sindsdien hebben we enorm hard gewerkt en grote stappen vooruit gezet. In het verleden vroeg de voetbalbond ons al een aantal keer om toe te treden tot de Super League, maar die boot hebben we altijd afgehouden. We wilden sportief groeien en waren er toen ook gewoon nog niet klaar voor, daar moeten we eerlijk in zijn. Nu voelen we ons wel klaar om een niveau hoger te gaan spelen. Deze kans is een geschenk uit de hemel en iedereen zou hetzelfde doen in onze plaats.”

Hoewel het seizoen er nog niet opzit, wordt er ook al vooruit gekeken: “ We zijn volop bezig met de kern voor 2019-2020 samen te stellen, want we willen niet zomaar ‘pelotonvulling’ zijn. Voor de eerste ploeg vinden we het belangrijk om de huidige kern samen te houden. Daar mogen dan nog enkele versterkingen bij komen. We mikken voorlopig op één extra speelster in elke linie. Ook bij de tweede ploeg zullen er nieuwkomers zijn. Enkele versterkingen hebben zelfs al getekend.”

Aan de promotie hangt ook een forse budgetverhoging vast. “En daar zijn we KV Mechelen erg dankbaar voor”, aldus Marie-Paule De Bell. “Sinds de omvorming naar een NV zijn er meer mogelijkheden en is de band met KV aangehaald. We komen ook regelmatig samen en voelen de steun van de club, dat is belangrijk en doet ons veel plezier.”