Terug 20 april 2019

KV buigt 0-2 achterstand in extra tijd om naar 3-2 zege

KV Mechelen is vanmiddag door het oog van de naald gekropen. Tegen Club Luik boog Malinwa een 0-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning. Valerie Jacob bezorgde geelrood de drie punten met een doelpunt in toegevoegde tijd.

Na een twaalftal minuten kreeg KV een eerste kans. Na een prima aanval legde Heuten terug tot bij Aike Reijniers, maar zij mikte op de bezoekende keepster. Enkele minuten later was geelrood opnieuw dicht bij het openingsdoelpunt. Laura Baetens kwam alleen voor de doelvrouw, maar verslikte zich. In de herneming treuzelde ook Jacob te lang.

KV Mechelen had het overwicht en na ruim twintig minuten kwam Luik opnieuw goed weg. Een schot van Baetens spatte uiteen op de dwarsligger. De Waalse bezoekers kwamen nauwelijks in het spel voor, maar zoals dat dan gaat in voetbal kreeg KVM het deksel op de neus. Gaillard zette in minuut 34 de 0-1 op het bord. Daarna waren er nog enkele goede reddingen nodig van Katinka Smits om de dubbele achterstand te vermijden.

Twee goals in blessuretijd

Vroeg in de tweede helft volgde een alsnog een tweede koude douche. Een vrije trap werd perfect op het hoofd van Paquot geschilderd en Luik stond 0-2 voor. Hét teken voor coach Jo Joos om Pure Eke in te brengen. Het bleek een gouden wissel want de aanvalster schoot na 72 minuten de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Malinwa trok het laken definitief naar zich toe, maar scoren lukte maar niet. Tot Eke in de toegevoegde tijd een strafschop afdwong. Kim Van Hoof zette zich achter de bal en prikte de gelijkmaker binnen. De trainer bleef zijn troepen ook na de 2-2 naar voren stuwen en in het absolute slot van de wedstrijd sneed Valerie Jacob perfect naar binnen. Ze bleef kalm en mikte de verlossende 3-2 koelbloedig voorbij Romane Stempien.

BELANGRIJKE FASES:

34′ 0-1 (S. Gaillard)
48′ 0-2 (L. Paquot)
72′ 1-2 (P. Eke)
91′ 2-2 (K. Van Hoof)
95′ 3-2 (V. Jacob)

SELECTIE

KV startte met:

23. Katinka Smits (GK)
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
6. Kim Van Hoof
8. Annet Heuten
13. Aike Reijniers
14. Anne-Sophie Nys
17. Lore Torfs
21. Valerie Jacob
22. Hannelore Heyligen
29. Els Tobback.