Terug 24 februari 2019

KVM – ASE Chastre: 2-4

KV Mechelen kreeg gisteren bezoek van ASE Chastre en liep tegen de Waals-Brabanders tegen een zure 2-4 nederlaag aan.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen konden af en toe dreigen, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Het was wachten tot minuut 43 vooraleer we de eerste echte kans te zien kregen. Eén van de bezoeksters kwam alleen voor doelvrouw Katinka Smits te staan, maar mikte net naast. Op slag van rust volgde dan toch de koude douche voor Malinwa. Vanop de strafschopstip schoot Chastre de 0-1 op het bord.

In de tweede helft was het minder lang wachten op een doelpunt, maar ook nu viel de goal aan de verkeerde kant. Na een mooie steekpass verdubbelden de bezoekers in minuut 54 de voorsprong. Twee minuten later kon KV opnieuw aanhaken. Na een fout op de doorgebroken Liesl Dupont ging de bal op de stip. Baetens mikte het leer buiten het bereik van de bezoekende keepster: 1-2.

Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd. Dupont werd diep gestuurd en werkte koelbloedig af. De 2-2 was een feit. Malinwa probeerde daarna door te drukken en kon regelmatig dreigen, maar in plaats van op voorsprong te komen moest geel-rood plots opnieuw achtervolgen. Totaal tegen het beeld van het spel in werd het 2-3. Tien minuten voor tijd deed Chastre de boeken helemaal toe door de overdreven 2-4 tegen de netten te prikken.

Eerder op de middag won Eva’s Tienen met 2-1 van Standard C en springt zo over KV naar de derde plaats in de stand. Malinwa voelt ook de hete adem van Chastre in de nek. Door hun overwinning naderen de Waals-Brabanders tot top twee punten.

BELANGRIJKSTE FASES

45′ 0-1
54′ 0-2
56′ 1-2 (Laura Baetens)
65′ 2-2 (Liesl Dupont)
75′ 2-3
80′ 2-4

SELECTIE

KV startte met:

23. Katinka Smits (GK)
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
7. Shari Nijs
8. Annet Heuten
9. Liesl Dupont
14. Anne-Sophie Nys
17. Lore Torfs
22. Hannelore Heyligen
29. Els Tobback