Terug 29 september 2018

Dames KV Mechelen vestigen record: Mariembourg krijgt er 16 (!) om de oren

KV Mechelen Dames nam het gisteren op tegen Couvin Mariembourg. Veel plezier beleefden de Waalse dames echter niet aan hun verplaatsing. Het werd maar liefst 16-0.

De geelrode vrouwen begonnen goed aan het seizoen in tweede nationale. Ze pakten negen op negen in hun eerste drie wedstrijden en wilden die lijn maar wat graag doortrekken. De volgende horde, Couvin Mariembourg, mocht geen probleem vormen.

Al na negen minuten werd Aike Reijniers vrijgespeeld. Ze ging alleen op de bezoekende keepster af en aarzelde niet. De 1-0 stond al op het bord. Vier minuten later was het bijna opnieuw prijs voor de aanvalster, maar haar kopbal ging net over het doel. Na achttien minuten spelen liet Reijniers de bal slim lopen waardoor Annet Heuten eenvoudig kon afwerken en de voorsprong verdubbelen.

De grootste kans voor Mariembourg kwam er iets voor het halfuur. Een bezoekende speelster haalde uit en KVM-verdedigster Joy Brankaer devieerde het leer bijna in eigen doel. De paal en doelvrouw Katinka Smits konden de aansluitingstreffer voorkomen. Voorts was het eenrichtingsvoetbal. Vijf minuten later kwam de bal via Liesl Dupont tot bij Laura Baetens. Die tikte door tot bij Reijniers en de 3-0 was een feit. Een paar minuten later vervolledigde de jonge spits haar hattrick.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft kregen de bezoekers nog drie doelpunten om de oren. Eerst schoot Liesl Dupont vanop de rand van het 16-metergebied via de deklat binnen en even later verslikte de doelvrouw zich in een voorzet. Dupont stond op de juiste plaats om binnen te tikken. Een handvol tellen later kon Reijniers nog eens doorzetten. Ze zette voor tot bij Laura Baetens die met links de 7-0 op het bord zette. In de slotseconden kreeg de bezoekende keepster ook nog een rode kaart nadat ze de doorgebroken Dupont torpedeerde.

In de tweede helft schakelde KV Mechelen nog een versnelling hoger. Er was nauwelijks afgetrapt of Pure Eke – die Liesl Dupont verving – maakte er 8-0 van. Een paar minuten later kwam diezelfde Eke alleen voor de keepster en lobte de 9-0 in doel. Iets voorbij het uur werd de voorzet van Brankaer gekraakt maar de bal kwam alsnog bij Reijniers. Zij zette de dubbelde cijfers genadeloos op het bord.

Niet veel later vervolledigde Eke haar hattrick door de keepster te omspelen en na een halfuur in de tweede helft maakte Reijniers er 12-0 van. Couvin moest de kelk tot op de bodem ledigen. Een uittrap van hun keepster kwam pardoes bij Heuten terecht, die speelde door tot bij Eke en 13-0.

Zeven minuten voor tijd deed Eke opnieuw de netten trillen en met een afstandsschot vanop dertig meter maakte Reijniers er 15-0 van. Vlak voor affluiten zette de jarige Hannelore Heyligen de 16-0 eindstand op het bord. Naar verluidt een recordscore in het Belgische nationale vrouwenvoetbal.

Met twaalf op twaalf en een doelpuntensaldo van +30 blijft Malinwa uiteraard aan de leiding. Anderlecht volgt op twee punten, vier clubs hebben drie punten achterstand.

 

Dit wedstrijdverslag kregen we van Radio Reflex.

De doelpuntenmakers van dienst

Aike REIJNIERS

(1-0, 3-0, 4-0, 10-0, 12-0,15-0)

Pure
EKE

(8-0, 9-0, 11-0, 13-0, 14-0)

Liesl DUPONT

(5-0, 6-0)

Annet HEUTEN

(2-0)

Laura BAETENS

(7-0)

Hannelore HEYLIGEN

(16-0)