Terug 24 maart 2019

KVM – Eva’s Tienen: 0-1

KV Mechelen kreeg zaterdag bezoek van Eva’s Tienen, de tweede in de stand. Het beloofde dus een spannende topper te worden. Uiteindelijk haalden de bezoeksters het met het kleinste verschil.

We moesten meer dan een kwartier wachten op de eerste echte kans. Een speelster van Tienen schoot richting doel, maar de bal ging over. Aan de overzijde tekende Hannelore Heyligen dan weer bijna voor een wereldgoal. Ze pakte uit met een afstandsschot van wel heel ver, maar de keepster kon redding brengen.

Net voorbij het halfuur kwam KV enorm goed weg. Karlijn Lycke kwam helemaal alleen voor een leeg Mechels doel maar mikte alsnog naast. Ook Malinwa probeerde af en toe te prikken, onder meer via Valerie Jacob, maar de openingstreffer kregen we in de eerste helft niet meer te zien.

Beter KVM krijgt deksel op de neus

In de tweede periode besloot trainer Jo Joos het over een andere boeg te gooien. Shari Nijs en Valerie Jacob bleven in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Liesl Dupont en Puur Eke, samen goed voor meer dan dertig doelpunten dit seizoen. Dit resulteerde al meteen in een grote kans, maar Dupont schoot naast.

Tijdens de tweede helft was het vooral KV Mechelen dat het laken naar zich toe trok. Toch waren het de bezoekers die zo’n tien minuten voor tijd totaal tegen de gang van het spel op voorsprong kwamen. De scheidsrechter besloot Eva’s Tienen een inworp toe te kennen, hoewel zowat iedereen er aan twijfelde of de bal wel degelijk over de zijlijn was geweest. Het was wel deze inworp die de 0-1 van Fleur Verstappen inleidde. Malinwa trok tijdens de resterende minuten naar voor, op zoek naar een goal, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

BELANGRIJKSTE FASES

46′ Vervanging. In: Liesl Dupont, Uit: Shari Nijs
46′ Vervanging. In: Puur Eke, Uit: Valerie Jacob
75′ Vervanging. In: Cynthia De Brouwer, Uit: Annet Heuten
80′ 0-1

SELECTIE

KV startte met:

23. Katinka Smits (GK)
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
7. Shari Nijs
8. Annet Heuten
14. Anne-Sophie Nys
17. Lore Torfs
21. Valerie Jacob
22. Hannelore Heyligen
29. Els Tobback