Terug 10 maart 2019

KVM – OH Leuven: 1-3

KV Mechelen kreeg zaterdagmiddag leider OH Leuven op bezoek. Het werd een moeilijke wedstrijd voor KV en de bezoekers wonnen uiteindelijk met 1-3. 

De thuisploeg had het niet onder de markt tegen Leuven. Al na zes minuten konden de bezoekers een eerste keer dreigen, maar de bal zoefde over het doel van Katinka Smits. Twee minuten later ontsnapte Malinwa opnieuw aan een vroege achterstand. Smits was geklopt, maar de Leuvense aanvalster miste voor een open doel.

Na twaalf minuten was het wel prijs en OH Leuven kwam op 0-1 via Jana Janssens. Ook daarna bleven de Vlaams-Brabanders de betere ploeg en er waren enkele uitstekende reddingen van de Mechelse doelvrouw nodig om een nieuw tegendoelpunt te vermijden. Een goede vijf minuten voor de rust kwam KV zelfs even langszij via Aike Reijniers, maar in de tweede helft nam OHL opnieuw de bovenhand.

Dat resulteerde in minuut 63 in een nieuw doelpunt. Na een hoekschop raakte de bal maar niet weg en Tess Wils profiteerde optimaal: 1-2. Vijf minuten voor tijd legde scheidsrechter Mohamed Boukou Maroin de bal op de stip voor OH Leuven, maar penaltyspecialiste Smits ranselde de bal uit doel. Drie minuten later kreeg Leuven echter al een herkansing vanop de strafschopstip en dit keer zat hij wel perfect in de hoek. Michelle Colson zette de 1-3 eindstand vast.

BELANGRIJKSTE FASES

11′ 0-1
38′ 1-1 (Aike Reijniers)
63′ 1-2
87′ Rode kaart Lore Torfs
88′ 1-3 (penalty)

SELECTIE

KV startte met:

23. Katinka Smits (GK)
2. Joy Brankaer
4. Shauny Polfliet (C)
6. Kim Van Hoof
7. Shari Nijs
9. Liesl Dupont
13. Aike Reijniers
14. Anne-Sophie Nys
17. Lore Torfs
22. Hannelore Heyligen
29. Els Tobback