Terug 16 december 2018

KVM – Anderlecht: zure nederlaag voor Malinwa

IJskoud was het zaterdagavond, maar dat hield KV Mechelen en Anderlecht niet tegen om elkaar partij te geven op de dertiende speeldag in tweede klasse B. Het beloofde een topper te worden, want KV stond vierde in de stand terwijl Anderlecht volgde op slechts twee punten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Laura Baetens. Haar vrije trap ging maar net over. Toch moest geelrood niet lang wachten op de openingstreffer. Een staalhard schot van Baetens werd in eerste instantie nog gered door de bezoekende doelvrouw, maar in de herneming kon Annet Heuten de 1-0 tegen de touwen prikken.

Het tegendoelpunt schudde Anderlecht wakker. Een eerste kans werd nog op goalie Katinka Smits gemikt, maar na twintig minuten voetballen hing paarswit de bordjes toch weer in evenwicht. Na een mooie individuele actie op de rechterflank sneed een van de bezoeksters door de Malinwa-verdediging als een warm mes door boter: 1-1.

Anderlecht dodelijk efficiënt, KV morst met de kansen

Na de gelijkmaker leek de wedstrijd weer te kantelen en nam KV Mechelen de touwtjes opnieuw in handen. Een kanonskogel van Baetens ging naast en ook Torfs zag haar schot voorlangs gaan. Tien minuten voor de rust glipte Puur Eke door de buitenspelval, ze lobte over de keeper, maar ook nu ging de bal er niet in. Aan de overkant was Anderlecht wel efficiënt. Een corner vlak voor de pauze resulteerde in de 1-2 ruststand.

Na een warme tas soep of chocomelk voor de supporters en een donderpreek van coach Jo Joos voor de speelsters kwam Malinwa gretiger uit de kleedkamer. Ze wilden de scheve situatie zo snel mogelijk recht zetten. Puur Eke en Liesl Dupont waren dicht bij de gelijkmaker maar de Brusselse keepster wilde van geen wijken weten en stopte alles.

Iets voorbij het uur probeerde Hannelore Heyligen met gevaar voor eigen lijf en leden de doorgebroken Anderlecht-speelster Vanessa Susanna een halt toe te roepen. Ze werd daarbij echter geraakt aan het hoofd en bleef een tijdlang roerloos liggen. Na verzorging besliste ze om nog even door te gaan, maar na enkele minuten werd Heyligen toch vervangen door Anne-Sophie Nys.

Ook daarna werd er met momenten meer gestampt en geslagen dan er gevoetbald werd. Toch was de grootste kans nog voor KV. In het slot van de wedstrijd had Eke de 2-2 aan de voet maar haar schot ging net langs. Kansen kreeg Malinwa genoeg, maar de doelpunten volgden niet. Een erg zure nederlaag tegen Anderlecht is het gevolg.

BELANGRIJKSTE FASES

10′ 1-0 (Annet Heuten)
20′ 1-1
44′ 1-2

SELECTIE

KV startte met:

23. Katinka Smits (GK)
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
6. Kim Van Hoof
8. Annet Heuten
9. Liesl Dupont
17. Lore Torfs
18. Puur Eke
22. Hannelore Heyligen
29. Els Tobback