Terug 4 mei 2019

Anderlecht- KV Mechelen: voorbeschouwing

Onze Dames A sluiten dit weekend hun seizoen 2018/19 af met de verplaatsing naar Anderlecht. Tijdens het afscheid van Tweede Klasse staat alleen nog de eer op het spel.

Herhaalt de geschiedenis zich?

Onze Dames hebben de promotie vast en kunnen niet meer worden ingehaald in het klassement. Veel meer dan een prestigeslag staat er dus niet op het spel, maar een fijne geschiedenis zich min of meer laten herhalen: dat kan wel nog.

 

Op woensdag 11 mei 1988 won KVM de Beker der Bekerwinnaars, drie dagen later moest Geel&Rood tegen Anderlecht en de (volgens de legende nog stomdronken) spelers hakten hun Brusselse rivalen in mootjes.

 

Op woensdag 1 mei 2019 won KVM weer de Beker (van België dan wel), drie dagen later heet de tegenstander weer Anderlecht (bij de Dames dan wel). Toeval? Wellicht. Een voorteken? Wie zal het zeggen…

 

Vast staat alvast dat Anderlecht B ook niets meer te winnen of te verliezen heeft (zij eindigen zeker vijfde), maar dat onze Dames nog graag sportieve revanche zouden nemen voor de pijnlijk verloren thuiswedstrijd in december (1-2).

 

Wat het in Anderlecht wordt, kunnen jullie alvast volgen op onze website. De KV-supporters die zich graag voor de tweede keer deze week naar Brussel begeven, doen dat best naar de Olympische Dreef 1 in Anderlecht.

Tags: | | |