Terug 22 februari 2019

KVM – Chastre: voorbeschouwing

De heenmatch eindigde in een zure nederlaag, dus onze Dames A hebben nog iets recht te zetten morgenmiddag tegen ASE Chastre.

 

Zwarte beest

Chastre is, om het zacht uit te drukken, niet de favoriete tegenstander van onze dames. Zowel vorig jaar als dit jaar werd er erg pijnlijk verloren bij de Brabanders, die moeten winnen om zich in de subtop te handhaven. In 2019 loopt het echter niet zo vlot voor Chastre, dat nog maar vier puntjes kon sprokkelen sinds Nieuwjaar.

Dan doen onze dames het met 12/12 (weliswaar grotendeels tegen staartploegen) toch beter. Maar daarin schuilt ook het gevaar, want ook met de heenmatch gingen we met een perfecte score (en zelfs geen enkel doelpunt tegen) naar de heuveltop aan de de Vijftien Bunders…

Ook onze Dames winnen overigens maar beter, want de meeste andere topploegen wacht een eerder makkelijke opdracht. Tegen dat onze wedstrijd wordt afgetrapt, kunnen Tienen (thuis tegen Standard) en Anderlecht (thuis tegen Couvin) immers weer vóór ons staan.

 

Selectie

Trainer Jo Joos selecteerde een sterk veertiental voor de wedstrijd van zaterdag:
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
6. Kim Van Hoof
7. Shari Nijs
8. Annet Heuten
9. Liesl Dupont
13. Aike Reijniers
14. Anne-Sophie Nys
17. Lore Torfs
21. Valerie Jacob
22. Hannelore Heyligen
23. Katinka Smits (GK)
29. Els Tobback

 

Historiek

De statistieken zijn simpel: in competitieve wedstrijden tussen beide ploegen won tot nu toe altijd de thuisploeg. Dat deed Chastre vorig seizoen (1-0) en dit seizoen (2-1) thuis in Tweede klasse, en KV won in de competitie (5-1 in 2018) en in de beker (5-2 in 2014).

Ook de enige oefenwedstrijd op Mechelse bodem eindigde in een thuiszege (3-1), de enige uitzege was de spectaculaire 5-6 op Chastre enkele jaren geleden.

 

Praktisch

De wedstrijd tussen KVM en Chastre wordt om 16u45 afgetrapt op de jeugdvelden van KV Mechelen aan de Liersesteenweg 206 in Mechelen. De toegang is uiteraard gratis voor houders van een abonnement voor de mannen, de anderen betalen een luttele vijf euro.

Voor zij die echt niet kunnen komen, zal er liveverslag voorzien worden op deze website.

 

Andere wedstrijden

Leider OHL mag op bezoek bij Irlande Auderghem, een wedstrijd die om 17u30 begint. Het verschil met KV is momenteel zes punten. In het trosje achtervolgers is er naast KV-Chastre ook Anderlecht-Couvin en Tienen-Standard. Anderlecht staat momenteel één eenheid achter ons, Tienen twee (maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Sibret tegoed).

Verder in het klassement moet Moldavo de subtop loslaten: de Kempendochters geven forfait tegen de allerlaatste, La Louvière. Wolvertem kan een claim op plaats zes leggen als het wint in Bokrijk. In het duel van ver tegen heel erg ver speelt Sibret ook nog op Club Luik.

 

KVM B

De B-ploeg speelt zaterdag om 9u30 al thuis tegen Maria-ter-Heide. Ook deze wedstrijd gaat door op de Kleine Malinwa, Liersesteenweg 206. Groen-wit is intussen de dichtste achtervolger van KVM B in de race naar de vijfde plaats.

Tags: | | |