Terug 8 september 2018

KVM – Tongeren: voorbeschouwing

Na de mooie zege tegen Rapide Wezemaal in de eerste bekermatch mag KV Mechelen A dit weekend echt de mouwen opstropen. Bezoekers van dienst is eersteklasser DV Tongeren.

 

Eerste confrontatie

Beide A-ploegen ontmoetten elkaar nog nooit eerder, maar de historie spreekt tégen KVM. Nog nooit wist geel-rood een eersteklasser uit te schakelen: vorig jaar werd verloren van Merkem (3-1), het jaar ervoor van Zulte Waregem (1-1 en strafschoppen), in 2015 weer van Merkem (0-3) en in 2014 was Saint-Ghislain te sterk (1-5).

Tongeren begon aan het seizoen met een nederlaag tegen Woluwe, maar zette in speeldag twee Racing Genk B opzij – een team dat wij van vorig jaar nog kennen als een bijzonder sterk elftal. Makkelijk gaat het dus zeker niet worden straks, maar de wortel mag er zijn: de winnaar speelt in ronde vier tegen de kampioen uit eerste klasse: Kontich FC.

 

Selectie

Trainer Erwin Vancauwenberghe selecteerde een vijftiental voor de wedstrijd van zaterdag:
1. Joyce Vidal (GK)
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
6. Kim Van Hoof
8. Annet Heuten
9. Liesl Dupont
10. Inge Hendrix
11. Julie Veyt
13. Aike Reijniers
17. Lore Torfs
18. Puur Eke
22. Hannelore Heyligen
23. Katinka Smits (GK)
29. Els Tobback

 

Historiek

KV Mechelen en Tongeren A speelden nog nooit tegen elkaar. De voorbije seizoenen kruiste KVM wel vier keer de degens met Tongeren B, waarvan enkel de eerste niet gewonnen werd (1-1). De terugwedstrijd wist KV wel overtuigend te winnen (4-1), net als de heenwedstrijd van het seizoen 2017/18 (0-4).

De klap op de vuurpijl waren echter de tien goals die KVM na de rust wist te scoren tegen een verbouwereerd Tongeren in maart van dit jaar (eindstand 12-1), blauw-wit zakte aan het eind van dat seizoen. Het zal echter duidelijk zijn dat Tongeren A, dat vorig jaar maar net buiten de top-5 viel in eerste klasse, een ander paar mouwen is.

 

Praktisch

De wedstrijd tussen KVM en de Wolvinnen wordt om 15u afgetrapt op de jeugdvelden van KV Mechelen aan de Liersesteenweg 206 in Mechelen.

Let op: aangezien het een bekerwedstrijd met gedeelde inkomsten betreft, is de toegang ook niet gratis voor houders van een abonnement voor de mannen. Wel kost een ticketje een luttele vijf euro.

 

KVM B

De B-ploeg speelt zaterdag om 9u30 al thuis tegen Hove Sport. Ook deze wedstrijd gaat door op de Kleine Malinwa, Liersesteenweg 206.

Tags: | | |