Terug 17 augustus 2018

KVM – Wezemaal: voorbeschouwing

Zaterdagmiddag krijgt KV Mechelen met Rapide Wezemaal een vijfvoudige landskampioen op bezoek. De bezoekers tuimelden wel naar provinciale, maar zijn razend ambitieus.

 

Nog geen tegengoals

Rood-wit walste voorlopig door de bekercompetitie en trapte al drie oude bekenden uit het tornooi. KFC Ranst (de eerste officiële tegenstander ooit van KV) kreeg vier goals om de oren, de bezoekers uit Ellezelles (die er tegen KV maar 14 tegen kregen) mochten met een 25-0 (!) afdruipen en Mazenzele Opwijk (waartegen KV vorig jaar het seizoen opende) werd getrakteerd op een forfaitscore.

 

Nog niet zo lang geleden was Wezemaal een topper die vijf keer landskampioen werd en zelfs een Europese kwartfinale haalde, maar inmiddels zakte de club terug naar de provinciale reeksen. De laatste keer dat de club aantrad in de nationale reeksen was het seizoen 2016/17 (zie historiek), maar de club heeft goede hoop om het verblijf in provinciale tot twee seizoenen te kunnen beperken.

 

Selectie

Keuzeheer Erwin Vancauwenberghe selecteerde voor zijn eerste officiële wedstrijd veertien jongedames:
1. Joyce Vidal
2. Joy Brankaer
3. Laura Baetens
4. Shauny Polfliet
6. Kim Van Hoof
8. Annet Heuten
9. Liesl Dupont
11. Julie Veyt
13. Aike Reijniers
16. Nele Knops
17. Lore Torfs
21. Valerie Jacob
22. Hannelore Heyligen
29. Els Tobback

 

Historiek

KV Mechelen en Wezemaal speelden al twee keer tegen elkaar. De Brabanders verloren telkens met zes tegen nul. De thuisnederlaag tegen Mechelen was mathematisch de definitieve doodsteek voor Rapide, dat na die degradatie in 2017 niet meer in de nationale reeksen uitkwam.

 

Praktisch

De wedstrijd tussen KVM en Wezemaal wordt om 16u afgetrapt op de velden van KFC Muizen aan de Lotelingstraat in Muizen. De velden van de jeugd zijn immers onbeschikbaar omdat de jongens een oefenwedstrijd spelen.

Let wel: dit is een bekerwedstrijd: de toegang is dus NIET gratis voor houders van een abonnement bij de mannen van KVM. Wel zal supportersclub Gloria zorgen voor een liveverslag voor zij die de wedstrijd niet in het stadion kunnen bijwonen.

 

Andere wedstrijden

De wedstrijden van onze reeksgenoten in deze tweede ronde van de Beker van België:
SK Leeuw (P1 Brabant) – OHL B
Moldavo B – Longlier (P1 Luxemburg)
Louwel (P1 Limburg) – Club Luik
Vosselaar (P1 Antwerpen) – La Louvière
Egem (2A) – Chastre
Couvin Mariembourg – Olsa Brakel (2A)
Club Brugge B (2A) – Auderghem
Anderlecht B – Sotteghem (2A)
BokrijkStandard C
WolvertemEva’s Tienen

Sibret plaatste zich al voor de derde ronde na het forfait van Daring Ruddervoorde, wat betekent dat Eendracht Aalst zich mag opmaken voor een vervelend lange verplaatsing.

 

KVM B

Het Mechelse B-team speelt ook zijn eerste officiële wedstrijd: tegenstander in de Beker van Antwerpen is – voor het vierde jaar op rij (!) Kontich FC. Uitstapjes naar Kontich zijn nooit echt succesvol geweest voor onze Dames B (hoewel onze Dames A hun laatste wedstrijd in Kontich met 1-13 wisten te winnen).

Vorig jaar verloor KVM B op Kontich met 2-1 in de competitie, het jaar ervoor werd wel in de competitie gewonnen (1-5) maar in de beker werd de kwartfinale verloren (2-1). In 2015/16 won Kontich als bezoeker op eigen veld (de KVM Jeugd was immers onbeschikbaar…) de kwartfinale van de Beker van Antwerpen tegen KV, maar won KVM wel in de competitie op Kontich.

Nu treedt KVM dus in de groepsfase van de Beker van Antwerpen aan tegen Kontich: hopelijk zorgt dat voor hetzelfde resultaat als vorig jaar, toen KV ook in de groepsfase met 2-1 wist te winnen van Kontich.

Trainer Marc Feyaerts wist alvast een mooie selectie samen te stellen:
15. Cynthia De Brouwer
23. Katinka Smits (GK)
24. Maaike Rigole
25
. Floor Uytterhoeven
26. Elise Voets (GK)
28. Tine Guilliams
30. Mart Geerts
33. Laura Vanholst
34. Linde Schowanek
35. Farah Erchouk
36. Lara Rosseel
38. Ellen Van Campenhout
40. Demi Jespers

Zij beginnen er zaterdag aan om 18u30. Ook hier zal de supportersclub liveverslag voorzien, voor zover de timing van de match van de A’s dit mogelijk maakt.

Tags: | |